Navigatie overslaan
Vogels kijken / Shutterstock Alle berichten

Stichting De Groene Koepel en Vogelbescherming slaan handen ineen

Geplaatst op 9 maart 2018

Tijdens het Jaarcongres van Stichting de Groene Koepel is de Vogelherkenningskaart ‘Ontdek de vogels rond je kampeerplek!’ gelanceerd. Op de kaart staan de meest voorkomende vogels op Natuurkampeerterreinen afgebeeld. De herkenningskaart vormt de start van de samenwerking tussen Stichting de Groene Koepel en Vogelbescherming Nederland.

De Vogelherkenningskaart werd met trots gepresenteerd door Peter Rehwinkel, voorzitter van de raad van toezicht van Stichting De Groene Koepel, en Fred Wouters, directeur van Vogelbescherming Nederland. Op de kaart staan 33 vogels afgebeeld die een kampeerder rondom de tent zou kunnen zien. Met handige herkenningstips en op de achterkant van de kaart tips hoe deze vogels te vinden zijn.

Op naar een duurzame samenwerking

De Vogelherkenningskaart stimuleert op een laagdrempelige manier het kijken naar vogels. En dat is belangrijk want “beleven is beschermen” – aldus directeur Fred Wouters. “De herkenningskaart maakt de kampeerders bewust van de vogelrijkdom in Nederland. Samen met de ondernemers van Natuurkampeerterreinen hopen we zo vogels nóg beter te kunnen beschermen.”

Peter Rehwinkel benadrukte namens De Groene Koepel het belang van samenwerking: “Natuurbeleving is een van de kernwaarden van De Groene Koepel. Fantastisch dus dat we door samen te werken niet alleen bijdragen aan de bescherming van vogels, maar ook de gasten van de Natuurkampeerterreinen iets moois kunnen bieden.  Wat mij betreft een bewijs dat samenwerking essentieel is.”

De herkenningskaart maakt de kampeerders bewust van de vogelrijkdom in Nederland. Samen met de ondernemers van Natuurkampeerterreinen hopen we zo vogels nóg beter te kunnen beschermen.

Fred Wouters, directeur Vogelbescherming

Vogelherkenningskaart

Vogels zijn onlosmakelijk met kamperen verbonden, want wie geniet er nu niet van een gratis vogelconcert bij het ontwaken in de tent? Bovendien zijn de Natuurkampeerterreinen – waar de natuur de hoofdrol speelt – een ideaal startpunt om vogels te spotten. De Vogelherkenningskaart, met daarop ook tips en trucs om vogels te (leren) kijken, wordt gratis uitgedeeld aan kampeerders en is ook te downloaden via de websites van De Groene Koepel en Vogelbescherming Nederland. De Vogelherkenningskaart is nog maar het begin van de samenwerking. Andere projecten staan op stapel!

Wat is stichting De Groene Koepel?

De Groene Koepel zet zich in voor ‘groene verblijfsaccommodaties’. Onder de vier kernwaarden natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn binnen De Groene Koepel vertegenwoordigd: de Natuurkampeerterreinen, de GroepsNatuurkampeerterreinen, de Trekkershutten en het DGK Lab.