Navigatie overslaan
Scholekster / Shuttestock Alle berichten

Scholekster / Shuttestock Ellis Samsom

Door Ellis Samsom
Medewerker Vogelbescherming

Stem voor de nieuwe Ledenraad

Geplaatst op 9 mei 2019

Leden van Vogelbescherming kunnen dit voorjaar van 15 april tot 15 mei hun vertegenwoordiger in de Ledenraad kiezen. We vroegen huidige Ledenraadsleden waarom zij zich op deze manier inzetten voor Vogelbescherming en waarom uw stem belangrijk is. Deze keer: Antje Postma.

Elke lente kunnen de leden van Vogelbescherming hun vertegenwoordigers kiezen voor de Ledenraad. Herkiesbare leden kunnen herkozen worden en nieuwe leden gekozen.
Bent u lid? Dan kunt u hier stemmen. Met uw stem geeft u de Ledenraad mandaat om u te vertegenwoordigen.

Antje Postma

Antje Postma

In de ledenraad vanaf: 2012

Beroep: zelfstandig ondernemer in management- en projectondersteuning

Waarom zet jij in voor de bescherming vogels?

“Vogels kunnen niet voor zichzelf op komen, daarom krijgen ze mijn 'stem'. Door mijn inzet voor behoud en het verbeteren van de natuurlijke leefomgeving van vogels hoop ik een steentje bij te dragen aan het verbeteren van de vogelstand.”

Mooiste vogelervaring?

“Naast het spotten van vogels, geniet ik van vogelgeluiden. Het herkennen van vogels aan hun zang vind ik geweldig. Ik houd van alle vogels in de vrije natuur. Maar bovenal vind ik het in het vroege voorjaar het geluid van de scholeksters prachtig. Zoals zij ieder voorjaar joelend achter elkaar aan langs mijn huis vliegen. Schitterend. Zij kondigen het vroege voorjaar aan. Al glimlachend vlieg ik in gedachten een stukje met hen mee.”

Vogels kunnen niet voor zichzelf op komen, daarom krijgen ze mijn 'stem'.

Waarom zit jij in de Ledenraad van Vogelbescherming?

“Door in de Ledenraad gekozen te worden geef je met jouw kennis en ervaring mee richting aan de wijze waarop Vogelbescherming vogels en hun leefgebied beschermt. Je krijgt een kijkje achter de schermen van de complexe wereld van het beschermen van vogels en hun leefomgeving. Zowel binnen onze landsgrenzen, als (ver) daar buiten.”

Waarom moet iedereen gaan stemmen voor de nieuwe Ledenraadsleden?

“Net als alle verenigingen ontleent ook Vogelbescherming haar bestaansrecht aan haar leden. Door van je stemrecht gebruik te maken steun je de bescherming van vogels en geef je mee richting aan het bereiken van de doelstelling van de Vogelscherming.”

Gratis magazine Vogels dichterbij

Maak van uw tuin een vogelparadijs. Dit magazine staat boordevol mooie foto’s over vogels kijken en met veel praktische tips over vogels voeren, nestkastjes en vogelvriendelijke tuinen.

Bestel Vogels dichterbij

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de beste artikelen via de digitale nieuwsbrief. De beste tuintips, mooie vogels, nieuws over Vogelbescherming en vogels beschermen.

Aanmelden Vogels digitaal

Meer over

ledenraadsverkiezing vrijwilliger ledenraad

Deel dit bericht