Navigatie overslaan
Laplanduil / Shutterstock Alle berichten
Laplanduil / Shutterstock Ellis Samsom

Door Ellis Samsom
Medewerker Vogelbescherming

Stem voor de nieuwe Ledenraad

Geplaatst op 2 mei 2019

Leden van Vogelbescherming kunnen dit voorjaar van 15 april tot 15 mei hun vertegenwoordiger in de Ledenraad kiezen. We vroegen huidige Ledenraadsleden waarom zij zich op deze manier inzetten voor Vogelbescherming en waarom uw stem belangrijk is. Deze keer Pauline Spreuwenberg.

Elke lente kunnen de leden van Vogelbescherming hun vertegenwoordigers kiezen voor de Ledenraad. Herkiesbare leden kunnen herkozen worden en nieuwe leden gekozen.
Bent u lid? Dan kunt u hier stemmen. Met uw stem geeft u de Ledenraad mandaat om u te vertegenwoordigen.

Pauline Spreuwenberg

Leeftijd: 53

In de Ledenraad sinds: 2011

Beroep: manager bedrijfsvoering en stafjurist bij de Accountantskamer

Waarom zet jij in voor de bescherming vogels?

Van vogels word ik altijd vrolijk. En het is makkelijk om van ze te houden. Als enige vogelaar in een reisgroep heb ik na 2 weken meestal de rest ook wel aan het vogels kijken…

Wat is jouw mooiste vogelervaring (en waarom)?

Er zijn veel mooie ervaringen om op terug te kijken, maar de ontmoeting met een great gray owl in Yellowstone National Park is een van mijn favoriete momenten. En: de Ngoro Ngoro krater. De vogeldichtheid is daar enorm.

Wat spreekt jou aan in de Ledenraad van Vogelbescherming?

Door lid te zijn van de ledenraad kun je je inzetten voor de bescherming van vogels, ook als je minder tijd hebt. En je krijgt een prachtig inkijkje in wat daar allemaal bij komt kijken, zoals politiek, internationaal, gevoeligheden en financieel.

Waarom zouden leden volgens jou moeten stemmen voor kandidaten voor de Ledenraad?

Voor de leden van de ledenraad is het fijn te weten dat zij de steun hebben van de rest van de leden. En is het maar een kleine moeite!

Onze strategie

Vogelbescherming is onderdeel van Birdlife International. Een mondiaal netwerk van partners die gezamenlijk optrekken in het beschermen van vogels en hun leefomgeving. We werken volgens het principe van ‘science based conservation’. Dit betekent dat kennis en het opdoen van nieuwe kennis voor ons belangrijk is.

Bekijk hier onze strategie

Blijf op de hoogte

Lees nieuws en de mooiste artikelen op onze site. En ontvang maandelijks een selectie van de beste artikelen in je mail.

Aanmelden Vogelnieuws