Navigatie overslaan
Fuut / Shutterstock Alle berichten

Nationale Vogelweek van Vogelbescherming een succes

Geplaatst op 20 mei 2021

De jaarlijkse Nationale Vogelweek van Vogelbescherming Nederland is succesvol verlopen. Vanwege de coronamaatrelen ontwikkelde Vogelbescherming speciaal een digitale excursieleider met daarin ruim 30 routes, zodat iedereen nog steeds de mooiste natuurplekjes met bijbehorende vogels kon ontdekken. Ruim 1000 mensen zijn op pad gegaan met deze gratis app. Vogelbescherming zal de app op vogelweek.nl ook volgend jaar weer gebruiken voor het organiseren van excursies, naast de fysieke excursies.

Enthousiaste reacties

9 dagen lang kon iedereen gratis op pad met de digitale excursieleider in vogelweek.nl. Tientallen vrijwilligers hadden ruim 30 routes in de app gezet, waardoor het ontdekken van de mooiste wandelingen met de mooiste vogels voor iedereen mogelijk was. Ruim 1000 mensen gingen op pad, een aantal waar Vogelbescherming gezien het wisselvallige weer zeer tevreden mee is.

De gratis webapp is goed bevallen, Vogelbescherming ontving veel enthousiaste reacties van deelnemers.

  • “Prachtige route, onverwacht mooi gebied!”
  • “Mooi gevarieerde wandeling. 36 verschillende vogels herkend.“
  • “Prachtig gebied met ontzettend veel vogelgeluiden. Door deze wandeling was ik me daarvan extra bewust. Paar vogels gezien die ik nog niet kende."

Vogelbescherming zal de digitale excursieleider volgend jaar opnieuw inzetten, naast de fysieke excursies. 

Vogelweek excursie / Debby Doodeman Vogelweek excursie / Debby Doodeman

Nieuwsgierig geworden naar het ontdekken van vogels, maar de wandelingen tijdens de Vogelweek gemist? Niet getreurd. Neem dan een kijkje op mijnvogelvinder.nl. Deze app vertelt je welke vogels je in welke gebieden je kunt ontdekken. Zo kun je eenvoudig zelf op pad.

Vogels herkennen

In de webshop van Vogelbescherming vind je alles voor en over vogels. Zoals een vogelgids om ze te herkennen. Bezoek onze winkel in Zeist of onze webshop voor een grote variatie aan de beste vogelgidsen.

Boeken in onze webshop

Vogels kijken: spanning én ontspanning

Buiten zijn en genieten van je omgeving, de schoonheid van vogels en het bijzondere van hun gedrag gecombineerd met onverwachte natuurmomenten en de vraag of het lukt om een favoriete soort te ontdekken.

Lees meer