Navigatie overslaan
roodborst pixabay Alle berichten

Tuinvogeltelling trapt af met meet-and-greet Vogelspotcast

Geplaatst op 26 januari 2023

Vrijdag 27 januari gaat de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming weer van start. Drie dagen lang tellen tienduizenden mensen een half uurtje de vogels in hun tuin. Om dat te vieren zijn Arjan Dwarshuis en Gisbert van Baalen van de Vogelspotcast bij Vogelbescherming op bezoek.

De Vogelspotcast is de populairste podcast over vogels kijken van ons land. De afleveringen zijn al meer dan 2 miljoen keer beluisterd. In de podcast laat vogelaar Arjan Dwarshuis zijn vriend Gisbert van Baalen kennis maken met alle aspecten van het vogels kijken. Vrijdag, bij de start van de Tuinvogeltelling, doen de makers Vogelbescherming Nederland in Zeist aan.

Arjan en Gisbert nemen bij Vogelbescherming eerst hun podcast op, waarna ze rond 15.00 uur via hun instagram-account @vogelspotcast live tuinvogels gaan tellen voor de Nationale Tuinvogeltelling. Je kunt vragen stellen via Instagram, maar langskomen in de winkel van Vogelbescherming kan ook! Arjan en Gisbert zijn daar vanaf ongeveer 15.30 tot 16.30 aanwezig voor een meet-and-greet.

Tuinvogels tellen / Simone Best Tuinvogels tellen / Simone Best

Ook meedoen met de Tuinvogeltelling?

Wil je ook meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling? Dat is heel simpel: tel een half uurtje de vogels in de tuin of op het balkon op vrijdag, zaterdag of zondag en meld de resultaten op tuinvogeltelling.nl. De webapp Mijntuinvogeltelling.nl is een handige hulp bij het herkennen van de vogels. Via een foto of een vragenlijst helpt de app met het benoemen van de soorten. Via deze app kunnen in het telweekend ook direct de resultaten worden doorgegeven. Op zondagavond maakt Vogelbescherming de top 10 bekend.

Nationale Tuinvogeltelling

De Tuinvogeltelling: jaarlijks tellen tienduizenden mensen de vogels in hun tuin, zodat Vogelbescherming en Sovon informatie krijgen om ze beter te beschermen. Daarnaast is het ontzettend leuk én het is makkelijk, dus iedereen kan meedoen.

Ga naar de Tuinvogeltelling

Online cursus Tuinvogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leer je van Nico en Camilla in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. Je ontvangt meteen de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis tuinvogelcursus