Navigatie overslaan
Baardman / Monique van Kootwijk Alle berichten

Monique van Kootwijk maakt de foto van de maand

Geplaatst op 8 juni 2017

Via onze vogelfotogalerij kregen we van Monique van Kootwijk een mooie foto opgestuurd van drie baardmannen, man met twee jongen. Het is de foto van de maand mei. Monique vertelt het verhaal achter de foto.  

Waar is de foto gemaakt?

“Al vroeg in het voorjaar zag ik op een bepaalde plek in Noord-Beveland een aantal baardmannetjes druk in de weer met stukjes riet en dergelijke om daar te gaan broeden. Ik ben vele malen gaan kijken en heb ze geobserveerd. Later kon ik een aantal mooie foto's maken.” 

Hoe ging dat?

“Bij zonnig, windstil weer komen ze vaak hoog in de rietpluimen zitten. Op een bepaald moment zag ik een groepje baardmannetjes, waarvan er een aantal aan het bedelen was om eten. Van de serie die ik toen heb gemaakt, is dit er één. Ik vind baardmannetjes prachtige vogels om te zien, vooral het mannetje. Uilen zijn overigens mijn favoriete vogels, al vind ik heel veel soorten interessant.” 

Trek je er vaak op uit?

“Ik ga zeker drie keer per week op pad om vogels te observeren en te fotograferen. Dat doe dit vaak vanuit mijn auto, omdat vogels die niet bedreigend vinden. Het is ontstaan doordat ik graag in de natuur ben en vooral vogels erg leuk vindt. Het geeft rust en ontspanning.

 Wat is jouw tip?

“Als ik vanuit een vogelhut of auto fotografeer, plaats ik vaak een camouflage-gordijntje voor het raam, zodat de vogels mij niet kunnen zien.”

Beste fotohut van Nederland

Een zoektocht naar de beste vogelfotohutten van Nederland – die taak hebben Hans Peeters (hoofdredacteur van Vogels) en Rob Kempers op zich genomen. Als amateurfotografen verschuilen Hans en Rob zich vele uren in een hut en wachten vol spanning af wat er in beeld komt. Lees hier hun tips en verslagen.