Navigatie overslaan
Zeearend / Agami - Danny Green Alle berichten

Met de Waterbus naar het Haringvliet

Geplaatst op 1 augustus 2016

Van eind juni tot en met september 2016 gaat de snelle Waterbus voor het eerst naar en in het Haringvliet varen en u kunt mee!

De Waterbus doet verschillende stadjes aan in het Haringvliet: Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis, Willemstad en het natuureiland Tiengemeten. Ook wordt er vanuit Rotterdam een tussenstop gemaakt in Spijkenisse. De boot vaart in juni en september op woensdag, zaterdag en zondag, tijdens de maanden juli en augustus ook op donderdag en vrijdag.

Een topvogelspot bij het Haringvliet: Quackjeswater

Het zit vogelaars niet altijd mee in de zomer. De vogels verborgen en stil; het broedkleed ‘verbruind’ en overal blad dat het zicht belemmert. Maar het kan ook anders: rep u naar het Quackjeswater op Voorne! Daar zijn ook na het broedseizoen nog volop lepelaars, aalscholvers, zilverreigers en bosvogels te zien.

De Quackroute (3 km, Natuurmonumenten) begint door het weelderige, vochtige bos dat het natuurlijke duinmeer omgeeft. Vocht betekent zwartkoppen en gelukkig laten die nog steeds van zich horen. Net als kekkerende haviken, de tjiftjaffen en natuurlijk tal van jonge vogels. De staartmezen hebben het broedseizoen al achter zich en trekken in familiegroepjes rond. Het zijn kwebbelaars: srieh srieh srieh. Ook de holenduif – de roerdomp onder de duiven – is akoestisch nog aanwezig.

Waterbus Haringvliet / MiCaFotografie Waterbus Haringvliet / MiCaFotografie

Hoe kom je er?

Het Quackjeswater is vanaf het Haringvliet gemakkelijk en ontspannen met de combi Waterbus en fiets (mag gratis mee aan boord) te bereiken: Ga met de Waterbus naar Hellevoetsluis (zie website van de Waterbus voor actuele vaarinformatie). Neem je eigen fiets mee op de Waterbus of huur een fiets bij de steiger in Hellevoetsluis.
Op de Waterbus krijg je een kaart van het gebied, fiets naar het westen via natuurgebied Quackgors en het Quackstrand. Daarna onder de N57 door en je staat opeens midden in de Voornse Duinen. Een mooie rit en je staat midden in een vogelparadijs!
Vergeet vooral niet een terrasje mee te pakken in de historische havenstad Hellevoetsluis.

Droomfondsproject Haringvliet

De Waterbus vaarverbinding in het Haringvliet is een initiatief van Droomfondsproject Haringvliet. Meer informatie op de website van het project