Navigatie overslaan
Wielewaal / Shutterstock Alle berichten
Wielewaal / Shutterstock Ellis Samsom

Door Ellis Samsom
Medewerker Vogelbescherming

Interview ledenraadslid Robin Eman

Geplaatst op 18 januari 2018

Vanaf nu tot 1 februari 2018 kunnen leden van Vogelbescherming zich kandideren voor een plek in Ledenraad. We vroegen Ledenraadslid Robin Eman wat hem motiveert zich voor vogels in te zetten en wat ú kan verwachten als Ledenraadslid.

Robin Eman

Leeftijd: 47 jaar
In de Ledenraad: sinds 2015
Beroep: facilitair manager

Waarom zet jij je in voor de bescherming vogels? 

“Simpel, omdat ik zie, lees en hoor dat vogels bescherming nodig hebben.”

Waarom zou je in de Ledenraad van Vogelbescherming willen zitten?

“Als je enig enthousiasme hebt voor natuurbescherming en vogelbescherming in het bijzonder en kennis wil opdoen en of bijdragen aan Vogelbescherming Nederland en dat op enige manier enigszins beleidsmatig wil vormgeven, direct aanmelden!”

Ik vind het prettig een kleine bijdrage te leveren aan het beschermen van vogels en natuurbescherming in z’n algemeenheid.

Wat spreekt jou aan in Ledenraad?

“Ik vind het prettig een kleine bijdrage te leveren aan het beschermen van vogels en natuurbescherming in z’n algemeenheid, zeker als je beroepsmatig niet vanzelfsprekend in aanraking komt met deze thema’s en ze je wel bezighouden. Het is in die zin ook goed te combineren met een fulltime baan.”

Welke soort spreekt je nog net iets meer aan?

“De vogel die altijd mijn aandacht heeft is de roodborst, maar dat zit uiteraard ook in de Engelse naam… Ik probeer ze het naar de zin te maken via de inrichting van de tuin, extra nestelgelegenheid en voeding in de winter. Daarnaast denk ik dat weidevogels nog veel meer bescherming nodig hebben dan we nu bieden.”

Wat was je mooiste vogelervaring?

“Kan niet kiezen. Al weer enige tijd geleden, zag ik een wielewaal op betrekkelijk korte afstand. Meer recent op de Galapagos-eilanden vond ik het magisch dat een enorme bruine pelikaan landt op de reling van de pier slechts twee meter van de plek waar ik over de oceaan sta uit te kijken.”

Medewerkers Vogelbescherming

Kandidaat stellen?

De Ledenraad vertegenwoordigt de leden van Vogelbescherming en controleert het beleid van het Bestuur en de Raad van Toezicht. Bent u enthousiast over Vogelbescherming en wilt u zich kandideren?

Tot 1 februari 2018 kunnen leden van Vogelbescherming zich kandidaat stellen voor de Ledenraad. Vanaf 15 april tot 15 mei zijn de verkiezingen.

Meer weten?