Navigatie overslaan
Grauwe kiekendief / Shutterstock
Alle berichten

In gesprek met Marc Dijksterhuis

Geplaatst op 24 april 2024

Vogeltrek. Een van de meest fascinerende natuurfenomenen die je in Nederland kan meemaken. Dat wordt nog leuker als je weet welke vogels in soms gigantische aantallen over je hoofd vliegen. Het boek Vogeltrek in beeld van Marc Dijksterhuis en Sam Gobin helpt je vogels te herkennen aan hoe ze eruit zien als ze vliegen. Marc Dijksterhuis blijkt volledig in de ban van de trekvogels; maar bovenal geniet hij er enorm van. Luister maar naar deze nieuwe editie van de Vogelboekenpodkast.

Trekvogels herkennen

Halfjaarlijks trekken veel vogelsoorten van hun broedplek naar hun overwinteringsgebied. Of andersom. Dat zijn de periodes dat bij Marc Dijksterhuis de spanning oploopt. Wat zal hij allemaal zien overvliegen? Sommige vogels zijn echte vliegkampioenen. Samen met Sam Gobin liet Marc een vogelgids verschijnen over hoe je trekvogels in Nederland aan hun vliegbeeld kan herkennen. Te zien als een aanvulling op een recente gids over soorten die je vooral aan hun roepjes moet zien te determineren. Marc legt uit waarom ze deze nieuwe vogelgids zo hebben opgezet, en wat hem zo fascineert aan het fenomeen vogeltrek.

Vogeltrek in beeld kopen

Je kan het boek kopen bij je eigen boekhandel, onze winkel in Zeist en online bijvoorbeeld bij de uitgever van deze gids: KNNV Uitgeverij.

Luisteren

Je kan de Vogelboekenpodkast ook beluisteren via Spotify en Apple Podcasts.

De makers

  • Redactie en interviews: Arjan Berben & Gert Ottens
  • Productie en advies: Gus Maussen
  • Opname: Bent Langerak
  • Eindmontage en sound design: Frans de Rond
  • Tunes ingesproken door: Jeannine Valeriano Trompet: André Heuvelman; basgitaar: Frans de Rond
  • Logo: Donald Roos

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts

Vogelboeken en -gidsen

Ben je op zoek naar een goed boek over vogels of de natuur? Vogelbescherming heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod in onze winkel en onze webshop. 

Bestel en help de vogels