Navigatie overslaan
Houtsnip / Shutterstock
Alle berichten

In gesprek met Erwin Kompanje

Geplaatst op 25 april 2023

De houtsnip is een eenzelvige en buitengewoon mooie vogel. Een soort om in je hart te sluiten. Dat deed ook Erwin Kompanje, die als museaal taxidermist vele dode houtsnippen in handen kreeg. Ze hebben helaas nogal de neiging zich te pletter te vliegen tegen onze ramen. Kompanje bundelde in zijn monografie ‘De Houtsnip’ op een prettig leesbare manier veel van de beschikbare kennis over deze vogelsoort. Hij prikt tegelijk ook flink wat mythes rond de houtsnip door. En… hij kan er ook smakelijk over vertellen! Zo merkten Arjan Berben en Gert Ottens tijdens deze Vogelboekenpodkast.
De Houtsnip / Erwin Kompanje De Houtsnip / Erwin Kompanje

Vogelboekenpodkast

De Vogelboekenpodkast – een reeks waarin we Nederlandse auteurs van vogelboeken aan het woord laten –, is ook te beluisteren via Spotify en via Apple Podcasts.

Het boek De houtsnip is verkrijgbaar in de winkel van Vogelbescherming, bij je eigen boekhandel of online, bijvoorbeeld via de uitgever: De houtsnip - Atlas Contact.

Lees hier meer over de houtsnip in onze digitale Vogelgids.

Vogelboekenpodkast

Redactie en interviews: Arjan Berben & Gert Ottens
Productie en advies: Gus Maussen
Opname: Bent Langerak
Eindmontage en sound design: Frans de Rond
Tunes ingesproken door: Jeannine Valeriano
Trompet: André Heuvelman; basgitaar: Frans de Rond
Logo: Donald de Roos

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts

Nationale Kijkerweek

Begin het buitenseizoen goed! Tijdens de Nationale Kijkerweek krijg je op alle optiek van ons eigen merk 10% korting. Leden van Vogelbescherming krijgen korting bovenop de ledenkorting. Hét moment om een verrekijker aan te schaffen.

Bekijk de aanbiedingen