Navigatie overslaan
Koperwiek / Shutterstock
Alle berichten

In gesprek met Carlijn Krielaars

Geplaatst op 5 juli 2023

‘Ik heb geen tuin, wat kan ik doen voor vogels en biodiversiteit?’ Een veelgestelde vraag aan Vogelbescherming. Carlijn Krielaars geeft daarop inspirerende antwoorden in haar boek De Groene Buurvrouw. Je krijgt praktische en nuchtere tips voor balkons, geveltuintjes of gemeentelijk groen. Gert Ottens en Arjan Berben maken een uitstapje van vogelboek naar tuinierboek en spreken met Carlijn over balkonieren, slaktopia en het lieveheersbeestjesperspectief. Luister maar

Vogelboekenpodkast

De Vogelboekenpodkast – een reeks waarin we Nederlandse auteurs van vogelboeken aan het woord laten –, is ook te beluisteren via Spotify en via Apple Podcasts.

Het boek De Groene Buurvrouw is verkrijgbaar in de winkel van Vogelbescherming, bij je eigen boekhandel of online, bijvoorbeeld via de uitgever: De groene buurvrouw (knnvuitgeverij.nl).

Meer weten over Carlijn Krielaars en haar manier van ecologisch tuinieren in de stad? Dat kan op de website van De Groene Buurvrouw

De makers van de Vogelboekenpodkast

Redactie en interviews: Arjan Berben & Gert Ottens
Productie en advies: Gus Maussen
Opname: Bent Langerak
Eindmontage en sound design: Frans de Rond
Tunes ingesproken door: Jeannine Valeriano
Trompet: André Heuvelman; basgitaar: Frans de Rond
Logo: Donald Roos

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts

Vogelboeken en -gidsen

Ben je op zoek naar een goed boek over vogels of de natuur? Vogelbescherming heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod in onze winkel en onze webshop. 

Bestel en help de vogels