Navigatie overslaan
Schilderij / Willemien van Gurp Alle berichten

Grutto-schilderijen in Zeist

Geplaatst op 6 september 2016

Vanaf 21 september 2016 tot 4 januari 2017 te zien bij Vogelbescherming in Zeist: vogels zoals die zijn verbeeld door Willemien van Gurp. Deze kleine tentoonstelling is goed te combineren met een bezoek aan onze winkel waar elke vogelliefhebber iets van zijn of haar gading vindt.

Alsof mijn hart een extra sprongetje maakt

Vogels op de IJssel inspireren Willemien van Gurp bij het maken van haar tekeningen, schilderijen en collages. Willemien: "Ken jij het gevoel van op het water zijn? Roeiend op de meanderende rivier, met overal vogels om je heen. De verrassing van vogels boven je. Vogels die plotseling van de kant opvliegen, of die in een groep of alleen voedsel zoeken in het gras aan de waterkant. Voor mij is dit een enorme inspiratiebron, alsof mijn hart een extra sprongetje maakt. Bij het zien van elke vogel, neem ik de vorm en beweging in me op, en laat hun geluid tot me doordringen. De beweging leg ik vast in snelle lijnen, de rust vang ik in een schilderij, de speelsheid in een collage, zo wil ik graag u laten genieten van wat mij beweegt."

Meer over Willemien van Gurp vindt u op haar website.

Schilderij / Willemien van Gurp Schilderij / Willemien van Gurp

Bezoek ook de winkel

De kleine expositie van Willemien van Gurp is (tot 4 januari) te zien bij Vogelbescherming in Zeist, tijdens de openingstijden van onze winkel. 

Lees hier meer over de winkel.

Openingstijden winkel

Dinsdag-vrijdag 10.00  - 17.00 uur
Zaterdag 10.00  -16.00 uur
Zondag Gesloten
Maandag Gesloten