Navigatie overslaan
Grote karekiet / Shutterstock
Alle berichten

Grote karekiet / Shutterstock logo podcast uitgevogeld

Door Quincy van Driesten
Podcastmaker

Grote Karekiet

Geplaatst op 1 juni 2021

Zoeken naar de grote karekiet: dat is een behoorlijke uitdaging. Deze grijsbruine rietzanger hoor je wel, maar zie je niet. Quincy van Driesten gaat in deze podcast op zoek en vindt de grote karekiet uiteindelijk op een wel heel bijzondere plek… Aflevering #4 van de podcastserie Uitgevogeld.
Podcast / Shutterstock

Podcastserie: Uitgevogeld

'Van slechte valken tot huiselijke mussen'

Iedere vogel heeft zijn eigen naam, elk op een andere manier verkregen. Bijvoorbeeld door zijn gezang, uiterlijk of leefomgeving. Maar wat is het verhaal achter de naam? Is de slechtvalk bijvoorbeeld echt zo slecht en draagt de winterkoning een kroon? Via de podcast Uitgevogeld krijg je uitgebreide antwoorden op deze simpele vogelvragen. Een zoektocht naar zowel de echte als de fabelachtige waarheid achter een vogelnaam. Want hoe meer je van een vogel weet, hoe makkelijker je ze vindt.

Een podcast van Quincy van Driesten met sounddesign van Jeroen van den Ham

Tip: op stap met MijnVogelvinder

Deze podcast is ook te beluisteren via de webapp mijnvogelvinder.nl bij het gebied Veluwerandmeren. Neem MijnVogelvinder.nl in uw hand en herken vogels door het hele land! MijnVogelvinder.nl is een web-app voor de mobiele telefoon. Deze handige vogelwegwijzer voor onderweg vertelt u welke soorten u tijdens het wandelen of fietsen kunt tegenkomen en waar u op moet letten om ze daadwerkelijk te zien.

Help vogels van de Rode Lijst

Ons land telt 196 broedvogels en maar liefst 87 soorten staan er op de Rode Lijst. Dat is bijna de helft! Gelukkig is er ook positief nieuws: beschermen werkt. Met uw gift steunt u de verbetering van leefgebied voor vogels van de Rode Lijst. 

Doneer nu

Online vogelgids

Ontdek meer dan driehonderd vogelsoorten in één online vogelgids met: vogelgeluiden, tekeningen, foto's, vogelaantallen en meer. In de online vogelgids van Vogelbescherming vindt u vogels die in Nederland voorkomen.  

naar de vogelgids

Meer over

grotekarekiet podcast quincyvandriesten uitgevogeld

Deel dit bericht