Navigatie overslaan
Grote karekiet / Shutterstock Alle berichten

Met de nieuwste podcasts van Vogelbescherming de zomer door!

Geplaatst op 22 juli 2021

Vogels kijken doe je deze zomer met je oren! Vogelbescherming Nederland lanceert daarom twee nieuwe podcast-series. Uitgevogeld is de serie van acteur Quincy van Driesten, waarin hij op zoek gaat naar het verhaal achter de naam van de vogel. Vogelaar Arjan Dwarshuis gaat in Dwaalgasten met bekende Nederlanders op zoek naar bijzondere vogelsoorten. De podcasts zijn te beluisteren via de website van Vogelbescherming Nederland, Spotify en Apple Podcast. 

Vogels kijken groeit al jaren in populariteit, net als het luisteren naar podcasts. Tijd om die twee te bundelen, vindt Vogelbescherming Nederland. Vanaf vandaag lanceert de natuurorganisatie daarom twee podcasts-series die te beluisteren zijn via de website van Vogelbescherming, mijnvogelvinder.nl, Spotify en Apple Podcast: Uitgevogeld en Dwaalgasten.

Uitgevogeld van Quincy van Driesten

Acteur en vogelaar Quincy van Driesten gaat in de serie Uitgevogeld op zoek naar de bijzondere verhalen achter een vogelnaam: zijn mussen echt zo huiselijk en valken echt zo slecht? Quincy neemt de luisteraar mee in zijn zoektocht naar de waarheid achter de vogelnaam van onder andere de kneu, ooievaar, slechtvalk en grote karekiet. Want hoe meer je weet over een vogel, hoe makkelijk je deze herkent. De eerste vijf afleveringen zijn nu te beluisteren, de komende zomerperiode verschijnen er nog nieuwe afleveringen.

 

 

Dwaalgasten van Arjan Dwarshuis

In Dwaalgasten gaat vogelaar (en wereldrecordhouder vogels tellen Arjan Dwarshuis) op pad met bekende Nederlanders op zoek naar vogels die iedereen gezien moet hebben.

In de eerste aflevering zoekt hij met Camilla Dreef naar de grutto, onze Nationale Vogel. De komende zomerperiode verschijnen afleveringen met Humberto Tan, Merel Westrik en Ruben Hein.

 

 

De komende weken publiceert Vogelbescherming wekelijks een nieuwe podcast.

Vogels herkennen

In de webshop van Vogelbescherming vind je alles voor en over vogels. Zoals een vogelgids om ze te herkennen. Bezoek onze winkel in Zeist of onze webshop voor een grote variatie aan de beste vogelgidsen.

Boeken in onze webshop

Blijf op de hoogte

Lees nieuws en de mooiste artikelen op onze site. En ontvang maandelijks een selectie van de beste artikelen in je mail.

Aanmelden Vogelnieuws