Navigatie overslaan
Wenkbrauwalbatros / Shutterstock Alle berichten
Wenkbrauwalbatros / Shutterstock Ellis Samsom

Door Ellis Samsom
Medewerker Vogelbescherming

Gezocht: kandidaten voor de Ledenraad (2)

Geplaatst op 5 december 2016

Leden van Vogelbescherming kunnen zich tot 1 februari 2017 kandideren voor een plek in Ledenraad. We vroegen Ledenraadslid Maarten Platteeuw wat hem motiveert zich voor vogels in te zetten en wat ú kan verwachten als Ledenraadslid.

Wie? Maarten Platteeuw

Leeftijd? 58
In de Ledenraad sinds? Vergeten
Beroep? adviseur Ecologie en natuur(wetgeving) bij Rijkswaterstaat

Waarom zet jij in voor de bescherming vogels?  

"Al sinds prille jeugd ben ik geïnteresseerd in alles wat met in het wild levende vogels te maken heeft."

Welke soort spreekt je nog net iets meer aan?

"In Nederland tegenwoordig vooral cultuurvolgende vogelsoorten waar extra inzet op nodig is; de natuurkwaliteit buiten de speciaal voor natuur bestemde en beheerde gebieden gaat onevenredig snel bergafwaarts."

Wat is jouw mooiste vogelervaring?

"Eigenlijk irrelevant voor waar in mijn ogen Vogelbescherming voor moet staan. Maar het ooit zelf zien van een albatros bij Camperduin tijdens een zeetrektelling, iets waar je altijd op hoopte maar nooit verwachtte, op 30 november 1980 was eigenlijk mijn mooiste vogelervaring ooit; waarneming is overigens nooit geaccepteerd, dus het blijft bij mijn eigen perceptie."

Wat spreekt jou aan in de Ledenraad?

"Het in ieder geval af en toe op essentiële punten kunnen meedenken over waar Vogelbescherming zich prioritair mee bezig houdt en zou moeten houden."

Waarom zou je in de Ledenraad van Vogelbescherming willen zitten?

"Dat is natuurlijk een persoonlijke afweging van eenieder… Soms zal dat een bijdrage kunnen zijn aan betere, efficiëntere bedrijfsvoering, soms aan de communicatie van Vogelbescherming, soms echt aan beschermingsissues of zelfs een betere financiële huishouding. Hangt net van ieders eigen persoonlijke kennis, ervaring en belangstelling af."

Pand Vogelbescherming Nederland / JvD

Kandidaat stellen?

De Ledenraad vertegenwoordigt de leden van Vogelbescherming en controleert het beleid van het Bestuur en de Raad van Toezicht. Bent u enthousiast over Vogelbescherming en wilt u zich kandideren?

Tot 1 februari 2017 kunnen leden van Vogelbescherming zich kandidaat stellen voor de Ledenraad. Vanaf 15 april tot 15 mei zijn de verkiezingen. Op 31 mei volgt uiterlijk de uitslag.

Lees er hier meer over

Dit is een serie van 3 portretten van Ledenraadsleden van Vogelbescherming. Vorige week las u het verhaal van Hilde Engels. Volgende week spreken we Everdien Smeenk.