Navigatie overslaan
Zeearend / Milena Huender FvdM Alle berichten

Foto van de maand: zittende zeearend

Geplaatst op 7 maart 2023

Milena Huender maakte de Foto van de maand februari, deze zeearend zittend tussen de bloemen. “Een machtig beest!” Toch is de ijsvogel haar favoriete vogel.

Kun je iets meer vertellen over hoe en waar je de foto hebt gemaakt?

“Ik had het geluk om deze foto te maken in Duitsland (Feldberger Seenlandschaft) in een schuilhut. Boven op een heuvel landde de zeearend achter de heuvel. Tsja, dat was even balen, kans verkeken dachten we. Ineens zien we een koppie uit het struikgewas en meneer zeearend kwam voor de dag. Even gewacht met klikken op het juiste moment en hopla, die stond er op 😊.”

Milena Huender Milena Huender

Heb je iets speciaals met zeearenden?

“Als je een zeearend ziet doet dat wel wat met je. Het heet niet voor niks de vliegende deur. Het is een machtig beest en hoe mooi is het dat we ze in Nederland ook al meer zien.”

Wat is je favoriete vogel?

“Mijn favoriete vogel is de ijsvogel. Niet alleen omdat ze zo mooi zijn, maar vind hun gedrag ook geweldig, ik kan daar eigenlijk geen genoeg van krijgen.”

Zeearend en ekster / Milena Huender fotogalerij Zeearend en ekster / Milena Huender fotogalerij

Fotografeer je al lang? Hoe is je passie voor vogelfotografie ontstaan?

“Als kind was ik al met fotografie bezig. Mijn vader fotografeerde ook en van hem kreeg ik de oude toestellen om mee te oefenen. Toen waren het meer familie-  en vakantiefoto’s. Het echt fotograferen van vogels doe ik nu ongeveer 15 jaar. Een vriendin had toen een nieuw toestel gekocht en kwam naar mij toe om te vragen hoe het werkte. Dus we gingen samen op pad en dachten, goh laten we eens een vogeltje fotograferen. Dat bleef niet bij één vogeltje. Ieder jaar gingen we samen op vakantie in Nederland en heerlijk wandelen en vogelen. Helaas is zij overleden maar voor haar overlijden heeft ze mij gekoppeld aan een vogelaar, Johan Horneman, die nu mijn vriend is. Toevallig heeft hij de Foto van de maand januari gemaakt.”

Olieverf ijsvogel / Milena Huender Olieverf ijsvogel / Milena Huender

Focus je alleen op vogels of fotografeer je ook andere dingen of dieren?

“De meeste focus ligt wel op vogels, maar ik vind macrofotografie ook erg leuk. Mochten er nog andere dieren zijn tijdens het vogels kijken dan pakken we die natuurlijk ook mee. Als ik dan nog tijd over heb naast mijn baan en het fotograferen dan schilder ik ook op doek. Uiteraard ook vogels en dan het liefst ijsvogels 😊.”

Wat is je meest bijzondere ervaring bij het fotograferen van vogels?

“Een vriendin en ik waren in het stadspark in Groningen aan het wandelen en zagen futen druk bezig met het laatste gedeelte van het nest klaar te maken. Vervolgens ging het vrouwtje op het nest een beetje rechtop staan, draaide wat heen en weer met de kop en plop, er valt zo een ei in het nest!”

Ga je vaak op pad om te fotograferen?

“Als het weer mee zit gaan Johan ik ieder weekend wel even op pad. Als we vakantie hebben, kiezen we ook voor een plek waar veel vogels zijn. Afgelopen jaar zijn we naar Puszta Eldorado geweest in Hongarije. Een absolute aanrader voor iedere vogelaar.”

Heb je tenslotte een goede vogeltip?

“Mocht je vogels willen fotograferen, heb dan respect voor de natuur, blijf op de paden en benader een vogel op gepaste afstand en geniet!”

Help met je mooiste vogelfoto

Help ons met mooi beeldmateriaal het enthousiasme voor vogels te vergroten. Wij maken een selectie en we zetten de mooiste foto's online. Uit deze foto's kiezen we elke maand de allermooiste.

Bekijk de galerij en doe mee

MijnVogelvinder.nl

Met MijnVogelvinder.nl in de hand herken je vogels door het hele land! Ontdek welke soorten je tijdens het wandelen of fietsen kunt tegenkomen en waar je op moet letten om ze daadwerkelijk te zien.

Meer over MijnVogelvinder