Navigatie overslaan
Eider / Shutterstock
Alle berichten

Eider / Shutterstock logo podcast uitgevogeld

Door Quincy van Driesten
Podcastmaker

Op zoek naar de eider aan de einder

Geplaatst op 1 april 2021

Ga heerlijk naar zee om weg te dromen op het wad. De vogels vliegen er om je oren. De eider, met zijn prachtige zwart witte kleed, presteert het om tussen alle modder schoon te blijven. Luister naar het verhaal van de zachtste vogel op aarde, een podcast van Quincy van Driesten. Aflevering #2 van de podcastserie Uitgevogeld.
Podcast / Shutterstock

Podcastserie: Uitgevogeld

'Van slechte valken tot huiselijke mussen'

Iedere vogel heeft zijn eigen naam, elk op een andere manier verkregen. Bijvoorbeeld door zijn gezang, uiterlijk of leefomgeving. Maar wat is het verhaal achter de naam? Is de slechtvalk bijvoorbeeld echt zo slecht en draagt de winterkoning een kroon? Via de podcast Uitgevogeld krijg je uitgebreide antwoorden op deze simpele vogelvragen. Een zoektocht naar zowel de echte als de fabelachtige waarheid achter een vogelnaam. Want hoe meer je van een vogel weet, hoe makkelijker je ze vindt.

Een podcast van Quincy van Driesten met sounddesign van Jeroen van den Ham

Tip: op stap met MijnVogelvinder

Deze podcast is ook te beluisteren via de webapp mijnvogelvinder.nl bij het gebied Groninger Waddenkust. Neem MijnVogelvinder.nl in uw hand en herken vogels door het hele land! MijnVogelvinder.nl is een web-app voor de mobiele telefoon. Deze handige vogelwegwijzer voor onderweg vertelt u welke soorten u tijdens het wandelen of fietsen kunt tegenkomen en waar u op moet letten om ze daadwerkelijk te zien.

Bezoek het Waddengebied

Ontdek de vogels die er leven en kom helemaal tot rust in die prachtige natuur. Op de website van www.beleefdewaddennatuur.nl vindt u de leukste activiteiten, de gratis wadvogel app, een interactieve kaart met fiets- en wandelroutes en nog veel meer!

Beleef de Waddennatuur

Online vogelgids

Ontdek meer dan driehonderd vogelsoorten in één online vogelgids met: vogelgeluiden, tekeningen, foto's, vogelaantallen en meer. In de online vogelgids van Vogelbescherming vindt u vogels die in Nederland voorkomen.  

naar de vogelgids

Meer over

eider podcast quincyvandriesten uitgevogeld

Deel dit bericht