Navigatie overslaan
Beleef de Lente Alle berichten

Camera’s Beleef de Lente blijven aan

Geplaatst op 1 juli 2016

Ooievaar Beleef de LenteDe camera’s van het populaire Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland blijven nog even aan. Via de webcams in de verschillende nesten kan iedereen het broedseizoen live volgen op www.beleefdelente.nl. De camera’s zouden vandaag, 1 juli, uitgeschakeld worden. Maar omdat een deel van de vogels nog niet uitgebroed is blijven de camera’s langer aan. Zo kan iedereen zien hoe het de kerkuil, steenuil, ijsvogel en ooievaar vergaat tijdens de laatste weken van hun broedseizoen.

Beleef de Lente van Vogelbescherming volgde dit jaar maar liefst 12 soorten. Bij een deel van hen is het broedseizoen inmiddels voorbij; zo zagen de bosuil en slechtvalk hun jongen succesvol opgroeien. Ook het paartje ijsvogels bracht zeven jongen groot, maar begonnen daarna direct aan ronde twee. De eerste kuikens van deze tweede leg zijn vandaag uit het ei gekropen.

Ook bij de kerkuil, steenuil en ooievaar is het broedseizoen nog aan de gang: de jongen hebben het nest nog niet verlaten. Vogelbescherming heeft daarom besloten om deze camera’s langer open te laten, zodat alle kijkers deze soorten tot het eind kunnen volgen. De camera’s van www.beleefdelente.nl blijven in ieder geval aan tot de jongen van deze soorten zijn uitgevlogen, uiterlijk tot 31 juli. Ook de webcams bij de kolonies grote stern en visdief blijven gedurende deze periode aan.

Beleef de Lente van Vogelbescherming is dit jaar bezig met haar tiende seizoen. Jaarlijks kijken rond de een miljoen unieke bezoekers naar de webcambeelden.