Navigatie overslaan
Merel / Rob Stoeltje Fotogalerij Alle berichten

Broed op je stem voor de Europese Verkiezingen

Geplaatst op 29 mei 2024

Op donderdag 6 juni kun je stemmen voor het Europees Parlement. In Nederland kiezen we dan de Nederlandse politici die ons de komende vijf jaar in het Europees Parlement vertegenwoordigen. De wetten die dit parlement aanneemt gaan ons allemaal aan, want de EU bepaalt op veel gebieden de speelruimte voor de landen die er onderdeel vanuit maken, zoals rondom thema’s als veiligheid, maar ook natuur.

De komende verkiezingen zijn een uitgelezen kans om je mening te geven over belangrijke onderwerpen binnen de Europese Unie. En dat is misschien wel belangrijker dan ooit, gezien de voor natuur rampzalige plannen van het Nederlandse kabinet in spé. Wellicht weet je nog niet op welke partij je gaat stemmen en/of zou je graag meer horen over de standpunten van de verschillende partijen op het gebied van natuur en klimaat. Dat kan!

Lepelaar / Helma Vonk Fotogalerij Lepelaar / Helma Vonk Fotogalerij

Kom naar Hét Groene Verkiezingsdebat op 4 juni

Twee dagen voor de verkiezingen, op dinsdag 4 juni, is in Den Haag het Groene Verkiezingsdebat over natuur en klimaat. Vogelbescherming mede-organiseert dit debat met WWF-NL, Greenpeace NL, IVN Natuureducatie, IUCN NL, Jonge Klimaatbeweging, LandschappenNL, Milieudefensie, Natuurmonumenten, Natuur- en Milieufederaties, Natuur & Milieu, Stichting de Noordzee, SoortenNL, Naturalis Biodiversity Center en Waddenvereniging.

Naast natuur en klimaat staan deze avond ook de nauw daarmee verbonden thema's landbouw en energie centraal. Hoe maken we het klimaatbeleid rechtvaardig voor zowel de hedendaagse samenleving als toekomstige generaties? Hoe brengen we voedselzekerheid en biodiversiteit in balans? Kiezen we voor windmolens (en waar plaats je die dan?), kerncentrales of allebei?

Hét verkiezingsdebat over natuur en klimaat

Dit verkiezingsdebat zal worden geleid door journalist Frénk van der Linden, met deelname van zes Europese topkandidaten:

  • Bas Eickhout (GroenLinks-PvdA)
  • Jeanette Baljeu (VVD)
  • Gerben-Jan Gerbrandy (D66)
  • Anja Haga (ChristenUnie)
  • Anja Hazekamp (PvdD)
  • Harold Hooglander (SGP)
Kleine Mantelmeeuw / AGAMI Marc Guyt Kleine Mantelmeeuw / AGAMI Marc Guyt

Aanmelden

Inschrijven is kosteloos. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus vergeet je niet aan te melden, mocht je erbij willen zijn. Dat kan via onderstaande link. Hét Groene Verkiezingsdebat zal ook te volgen zijn via een livestream: via  https://youtube.com/live/N_EAuOqKoJ4

  • Wat: Groen Verkiezingsdebat
  • Waar: Huis van Europa, Den Haag
  • Wanneer: Dinsdag 4 juni, 17:30-19:00 (inloop vanaf 17:00)

Inclusief voorafgaand koffie of thee en na afloop een drankje. Inschrijven is kosteloos.

Let op: Voor toegang tot het Huis van Europa is een ID vereist.

Wil jij erbij zijn? Aanmelden voor Hét Groene Verkiezingsdebat via deze link.

Partner van BirdLife International

Wereldwijd wordt de natuur in hoog tempo vernietigd. Om dat te stoppen zijn er in alle landen sterke natuurorganisaties nodig. Vogelbescherming draagt daaraan bij als Partner van BirdLife International en ondersteunt een aantal partners bij hun ontwikkeling.

Bekijk de video over BirdLife International

Help mee vogels beschermen

Vogels zijn er overal en altijd: alledaags en fascinerend, spannend en ontroerend tegelijk. Wij kunnen ons een wereld zonder vogels niet voorstellen. Help mee vogels beschermen en ontvang ook nog eens ons magazine Vogels.

Word lid