Navigatie overslaan
Beleef de Lente Alle berichten

Beleef de Lente met Vogelbescherming in Naturalis

Geplaatst op 12 februari 2016

Komende zondag 14 februari gaat Beleef de Lente Junior van start. Meer dan vier maanden lang kunnen kinderen samen met hun juf of meester meekijken in een vogelnest. Op de site zijn werkbladen en kleurplaten te vinden om de kinderen meer te leren over vogels in de lente. Of ga naar Naturalis in Leiden naar ‘Het ei van egel’ waar kinderen tot en met 6 jaar aan de hand van de beelden van Beleef de Lente Junior alles leren over hoe dieren zich voortplanten.

 

Vogelbescherming en Naturalis werken samen in de tentoonstelling voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar oud ‘Het ei van egel’. De tentoonstelling gaat over de vraag waar jonge dieren vandaan komen, uit een ei of…?. De beelden van Beleef de Lente Junior ondersteunen deze activiteit aan de hand van beelden van de ooievaar, de meest populaire vogel van Beleef de Lente Junior. Na afloop krijgen de kinderen en hun ouders of begeleiders een kleurpuzzel mee, waarmee ze leuke prijsjes kunnen winnen.

Beleef de Lente Junior gaat komende zondag 14 februari weer van start. Dit jaar volgt www.beleefdelentejunior.nl de slechtvalk, kerkuil, bosuil, tuinvogels (waaronder de koolmees) en de lieveling van veel kinderen: de ooievaar. Ook is er een speciale weidevogelcam, waarbij grutto’s, kieviten en tureluurs in beeld komen.

Via www.beleefdelentejunior.nl wil Vogelbescherming kinderen in contact te brengen met de vogels. Met de webcams in de vogelnesten kun je van wel heel dichtbij kijken wat er in de lente bij de vogels gebeurt. Je ziet de vogels flirten en paren. Je ziet hoe de eieren uitkomen, de jongen opgroeien en, als alles goed gaat, de jongen uitvliegen. Op de site vindt je veel lesideeën en achtergrondinformatie toegespitst op de kerndoelen en leerlijnen in het onderwijs, voor alle groepen. Beleef de Lente Junior is ideaal voor de invulling van natuurlessen, of voor een project over eieren, vogels, nesten of het voorjaar. De bijbehorende werkbladen zijn gratis te downloaden.

De camera’s blijven tot 1 juli aan.