Navigatie overslaan
Arjan Dwarshuis Alle berichten

Arjan vraagt je de bedreigde vogels te helpen!

Geplaatst op 25 oktober 2016

Zo’n 10.000 vogelsoorten zijn er op de wereld. Helaas gaat het met veel soorten niet goed. Een flink aantal staat zelfs op uitsterven. BirdLife International, de organisatie waarvan Vogelbescherming onderdeel is, zet zich in om dat te voorkomen. Hun speciale programma daarvoor heeft een prachtige voorvechter in Arjan Dwarshuis, die op het punt staat het wereldrecord vogels kijken te verbreken.

Minder dan 200 vogels te gaan! Dan verbreekt Arjan Dwarshuis het wereldrecord van 6064 vogels kijken in een jaar tijd. Met zijn tomeloze inzet gaat hij het voor elkaar krijgen het onbereikbaar geachte record van de Amerikaan Noah Strycker te verbeteren. Talloze media staan in de startblokken hem te interviewen, want dit is een prestatie die internationaal (en zeker in de USA) tot de verbeelding spreekt.

Maar wij spraken Arjan net iets eerder en vroegen hem een korte vlog op te nemen. En deed hij graag, want Arjan wil extra aandacht vragen voor het goede doel waar hij zijn recordpoging aan heeft verbonden: het Preventing Extinctions Programme van BirdLife International.

Elke cent van zijn reis heeft Arjan zelf bekostigd met zijn eigen geld en met behulp van sponsoren. Dus al het geld dat je doneert, gaat rechtstreeks naar het voorkomen van het uitsterven van vogels. Op deze site kun je geven, elk bedrag is welkom en je kunt er ook meteen een persoonlijke boodschap voor Arjan achterlaten.

Meer weten?

De wereldrecordpoging van Arjan op de voet volgen?