Navigatie overslaan
Havik / Jelle de Jong Alle berichten

10-delige online cursus over natuur in Nederland

Geplaatst op 31 maart 2021

Wat is het verschil tussen een havik en een buizerd? Hoe kun je onderzoek doen naar vleermuizen, of de korstmossen op je stoep? Welke padden leven er in ons (kikker)landje? Wat is eigenlijk natuur? Dat - en nog veel meer- leer je in de 10-delige online cursus veldbiologie, opgezet door SoortenNL met hulp van onder meer Vogelbescherming.

Uiteenlopend lesaanbod

Diverse experts leren je in tien virtuele excursies alles over de meest boeiende en bijzondere planten en dieren van Nederland. Per soortgroep is er aandacht voor hoe je ze kunt herkennen, waar je ze kunt vinden, waar je er meer over te weten kunt komen, op welke manieren je er zelf onderzoek naar kunt doen en hoe je ze kunt beschermen. Er zijn lessen over onder andere reptielen en amfibieën, bomen en planten, insecten, landzoogdieren, paddenstoelen, vogels en strand- en zeedieren.

Aanmelden

De laagdrempelige lessen vinden plaats op woensdagavond en starten medio april. De kosten voor de cursus bedragen €65,- per deelnemer. Dat is inclusief het Basisboek Veldbiologie, dat eind mei zal verschijnen, ter waarde van €24,95!

Interesse? Meld u zich dan bij organisator SoortenNL over hoe u kan meedoen.

Coronamaatregelen zorgen voor meer interesse in de natuur

Als er iets is dat we het afgelopen jaar hebben gezien, dan is dat hoe belangrijk mensen de natuur vinden. In tijden van lockdown en quarantaine biedt de natuur rust en gezondheid: een manier om te bewegen, te ontspannen en te genieten. De cursus voorziet daarom in een concrete behoefte aan kennis. Als je meer over de natuur wilt leren, waar moet je dan beginnen? Jong of oud, ervaren of newbie; iedereen kan zich aanmelden.

 

De cursus Veldbiologie wordt mogelijk gemaakt door SoortenNL, IVN, KNNV, Vogelbescherming Nederland, NJN en de Nationale Postcode Loterij.

Online cursus Vogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leer je in 10 vogellessen veel bekende vogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. Je ontvangt direct de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis cursus

Mijn tuin een vogelparadijs

Word jij ook zo blij van vogels in je tuin of op je balkon? Hang je wel eens een vetbolletje voor ze op? Je kunt nog meer doen. Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke vogels in jouw buurt leven en hoe je deze vogels kunt helpen.

Postcode Vogelcheck