Navigatie overslaan
Optiek reparatie

Service en reparatie optiek

Voor een deskundig en persoonlijk advies én uitstekende service is de winkel van Vogelbescherming in Zeist de plek.

Ondanks de goede kwaliteit van onze verrekijkers en telescopen kan het natuurlijk altijd gebeuren dat reparatie noodzakelijk is. Voor reparaties aan Vogelbescherming Optiek, Kite Optics,  Swarovski, Leica en Zeiss kun je bij Vogelbescherming terecht. Voor reparaties aan andere merken adviseren we vooraf contact met ons op te nemen over de mogelijkheden. In veel gevallen kunnen we helpen of doorverwijzen naar dekijkerspecialist.nl in Wormer. Bij De Kijkerspecialist kun je ook rechtstreeks terecht voor reparaties aan overige merken en oudere kijkers. 

We adviseren je om altijd het aankoopbewijs en de garantiekaart mee te brengen, ook als er geen sprake is van reparatie onder garantie. Inwendige reparaties worden niet door ons zelf uitgevoerd, daarom moet je altijd uitgaan van een reparatietijd van minimaal een maand voordat de kijker weer terug is in Zeist. Er zijn enkele leenkijkers beschikbaar (zolang de voorraad strekt).

Bij een klacht m.b.t een verrekijker die is ontvangen vanuit de Vogelbescherming webshop dien je z.s.m. contact op te nemen met de Vogelbescherming webshop. Dit geldt ook voor eventuele andere verkooppunten van Vogelbescherming Optiek. Je wendt je dus tot de (web)winkel van aankoop.   

Garantie

Het is niet altijd eenvoudig om vooraf te bepalen of een klacht bij een verrekijker of telescoop onder garantiebepalingen valt. In de regel is het zo dat alleen productiefouten/materiaalfouten onder de garantie vallen en alle klachten die voortkomen uit impact van buitenaf; zoals stoten, vallen, trillen, extreem vuil en slijtage voor eigen rekening zijn. Er wordt altijd naar de algehele staat van de verrekijker of telescoop gekeken bij het bepalen hiervan. Ook als reparatie niet onder de garantiebepalingen valt is reparatie vaak wel rendabel bij professionele verrekijkers. In het geval dat reparatie niet onder garantie valt kan er op verzoek vanaf € 75,- euro voorafgaand aan het uitvoeren van de reparatie prijsopgave gedaan worden. Tot € 75,- zal er automatisch tot reparatie worden overgegaan.

Doppen en ringen

Voor veel verrekijkers van Vogelbescherming Optiek, Kite Optics, Swarovski, Leica en Zeiss beschikt Vogelbescherming over vervangende doppen, regenkapjes en oogringen (Twist up oculairringen) welke aan onze klanten, vaak zelfs gratis, kunnen worden verstrekt. Vervangende tassen en draagriemen zijn tegen betaling na te leveren.

Video in nieuw venster openen

Vaste bijdrage

Houd er rekening mee dat Vogelbescherming voor iedere ter reparatie aangenomen verrekijker of telescoop een vaste bijdrage van € 15,- in rekening brengt. Deze bijdrage staat los van de reparatiekosten en is een tegemoetkoming in de kosten van administratie, verzend- en verpakkingskosten en afschrijving leenkijkers.

Swarovski service centrum

Wij zijn een van de weinige winkels die als officieel Swarovski service centrum fungeren. Alle losse wisselstukken zijn bij ons standaard op voorraad. In samenwerking met Swarovski Optiek verrichten wij reparaties en kleine vervangingen aan alle Swarovski kijkers en telescopen. Mocht het ons niet lukken dan zorgen wij ervoor dat jouw verrekijker of telescoop wordt opgestuurd naar de fabriek in Absam (Oostenrijk). Valt de reparatie of vervanging binnen de garantietermijn, dat betaal je alleen de vast bijdrage van € 15,-. Valt de optiek niet meer binnen de garantietermijn, dan zorgen wij ervoor dat je vooraf een prijsopgave krijgt en kunt beslissen of je de optiek wilt laten herstellen.