Navigatie overslaan
Fietsen / Shutterstock

Vogelrijke fietsroutes

Wat is er heerlijker dan fietsen? Haar in de wind, genoeg snelheid om ergens te komen en toch onderweg van alles zien. Vogelbescherming heeft in samenwerking met natuurorganisaties en fietsnetwerk.nl vogelrijke fietsroutes ontwikkeld. Op de routes zijn de plekken aangegeven waar je goed vogels kunt bekijken. Fiets langs vogelrijke akkers, door weidevogelgebieden over kronkelende dijkjes met prachtige vergezichten of doe een rondje IJsselmeer. 

Vaak kom je onderweg langs plekken en gebieden waar Vogelbescherming, soms in samenwerking met andere natuurorganisaties, aan het werk is of was voor de natuur en vogels. De routes geven aan wat er onderweg te zien of te doen is, zoals een vogelkijkhut, theetuin of bezoekerscentrum.
Er komen steeds nieuwe routes bij, in verschillende provincies en met diverse lengtes.

Vogelrijke fietsroute

Neem Mijn Vogelvinder mee

Wil je meer vogels ontdekken tijdens jouw fietstocht? Ga op je mobiel naar de webapp. Mijnvogelvinder.nl, zoek het gebied op en ontvang gratis informatie over de vogels van het seizoen in dat gebied. Oefen meteen de vogelgeluiden met de leuke vogelgeluidenquiz.

Fietsnetwerk.nl

Fietsnetwerk.nl houdt zich bezig met alles op het gebied van recreatief fietsen, fietsroutes, fietsknooppunten en nieuws over fietsen. Ze bouwt in Nederland een aanvulling op het bestaande fietsknooppuntennetwerk en werkt samen met diverse organisaties zoals Vogelbescherming om een bijzonder aanbod te kunnen samenstellen van unieke routes en afstapmomenten.

Handig! Apps om vogels te herkennen