Namenwedstrijd gesloten

Van 1 t/m 20 maart 2019 konden inwoners van de Zuid-Hollandse eilanden, vogelliefhebbers en andere belangstellenden namen insturen voor het nieuwe vogelobservatorium in natuurgebied Scheelhoek vlakbij de Haringvlietdam.

De opdracht hierbij was een naam te bedenken die op één of andere manier verbonden is met het gebied, de vogels die er voorkomen of met de vorm of duurzame bouw.

Er kwamen maar liefst 700 inzendingen binnen! De jury, bestaande uit Camilla Dreef (ambassadeur Vogelbescherming), Fred Wouters (directeur Vogelbescherming) en Jan de Roon (boswachter Natuurmonumenten) gaat hier mee aan de slag. Een hele klus. Maar ook een leuke! Want wat is het geweldig dat er zoveel mensen mee willen denken. De winnaar wordt op 17 april aanstaande, tijdens de officiële opening, bekend gemaakt.

Alleen de winnaar krijgt van ons persoonlijk bericht.

Duurzaam

Het ontwerp van RAU en RO&AD Architecten is uniek in de wereld: een houten reuzenei van twee verdiepingen dat alleen toegankelijk is via een tunnel. Het wordt volledig ecologisch gebouwd en de toegangsweg, de tunnel en het ei bieden tal van natuurverrassingen.

Naar een dynamische delta

Het vogelobservatorium wordt gerealiseerd door Vogelbescherming Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten en is onderdeel van het Droomfondsproject Haringvliet. In dit project werken zes natuurorganisaties – ARK Natuurontwikkeling, Natuurmonumenten, Sport¬visserij Nederland, Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland en het Wereld Natuur Fonds - met steun van de Nationale Postcode Loterij aan een ambitieus natuurherstelplan en recreatieve impuls voor het Haringvliet. De bouw van het vogelobservatorium wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, Provincie Zuid-Holland en BPD Cultuurfonds.

Online cursus Vogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leert u in 10 vogellessen veel bekende vogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. U ontvangt direct de eerste vogelles per mail.

Gratis aanmelden

De 101 mooiste vogelkijkgebieden

Wie er graag op uittrekt, vindt in deze gids de mooiste gebieden met een grote kans om vogels te spotten. Met kaartjes, fiets- en wandelroutes en beschrijvingen van vogels die onderweg te zien zijn. 
Kom langs in onze winkel

of kijk in onze webshop