Navigatie overslaan
Merel / Hans Peeters Alle berichten

Start interim directeur-bestuurder Floris Italianer

Geplaatst op 27 december 2022

Per 1 januari 2023 start Floris Italianer als interim directeur-bestuurder bij Vogelbescherming Nederland. De Raad van Toezicht is verheugd met de komst van deze ervaren bestuurder.

In het nieuwe jaar start Floris Italianer bij Vogelbescherming als interim directeur-bestuurder. Hij volgt daarmee op tijdelijke basis Floris van Hest op, die in november afscheid nam van Vogelbescherming.

De Raad van Toezicht (RvT) van Vogelbescherming is verheugd met de komst van Italianer. Michiel Herkemij, voorzitter van de RvT: “Met de komst van Floris Italianer verwelkomen we een ervaren bestuurder bij Vogelbescherming. Floris stond geruime tijd aan het hoofd van de Hartstichting en heeft bewezen het klappen van de zweep te kennen als het gaat om het leiden van een goede doelenorganisatie. Hij is vertrouwd met het werken met alle verschillende stakeholders en de noodzaak impact teweeg te brengen in de buitenwereld.”

Krachtige speler

Floris Italianer: “Bij Vogelbescherming kan ik mijn liefde voor natuur combineren met mijn professionele achtergrond als bestuurder. Vogelbescherming is de oudste natuurorganisatie van Nederland en een krachtige speler in de wereld van de natuurbescherming. We zullen de komende tijd al onze kwaliteiten hard nodig hebben om er aan bij te dragen dat natuur en vogels beter beschermd worden. De urgentie is enorm. In het belang van de natuur. En voor onszelf, en onze kinderen en kleinkinderen. Ik hoop daar belangrijk aan te kunnen bijdragen.”

Birds, Bees & Business

Miljoenen vogels trekken elke winter naar West-Afrika. Door het herstellen van de biodiversiteit daar en het beschermen en aanplanten van bomen, kunnen de vogels bijkomen en overwinteren. Help ook mee en doneer.

Ja, ik help mee

Nationale Tuinvogeltelling

De Tuinvogeltelling: jaarlijks tellen tienduizenden mensen de vogels in hun tuin, zodat Vogelbescherming en Sovon informatie krijgen om ze beter te beschermen. Daarnaast is het ontzettend leuk én het is makkelijk, dus iedereen kan meedoen.

Ga naar de Tuinvogeltelling