Navigatie overslaan
Blauwborst / Rob Wijn Alle berichten

Rob Wijn maakte de foto van de maand

Geplaatst op 17 juli 2018

Blauwborsten zijn mijn favoriet om te fotograferen, maar de roerdomp en de steltkluut horen daar zeker ook bij, zegt Rob Wijn. Hij fotografeerde dit mooie lenteplaatje van een blauwborst. Het is onze Foto van de Maand.

Een mooi moment

Rob Wijn: Deze foto is tot stand gekomen in een natuurgebied waar ik ieder jaar wel een aantal dagen door breng. Speciaal om de blauwborsten te fotografen. De foto is op nog geen 5 meter afstand genomen, toen hij uit zichzelf op mij af kwam vliegen. Wat op zich al een mooi moment is.” 

Rob Wijn Rob Wijn

Dagelijks de natuur in

“Mijn passie is ontstaan in mijn jeugd toen ik met mijn ouders naar de camping ging. We gingen met de trein en moesten een stuk lopen door de bossen van Holtenberg. Mijn vader was een groot natuurliefhebber en fotograaf. Hij vertelde me alles over de natuur en leerde me fotograferen.

Als het even kan ga ik dagelijks de natuur in. Ik ben vogel- en dierenvriend, en leg dat ook heel graag vast. Wat dat betreft, als je eenmaal bent besmet met het vogel/natuur-virus, dan kom je er niet meer vanaf.”

Ga geen foto maken van een vliegende vogel als je camera het niet aan kan.

Haal alles uit je apparatuur

Zijn fototip: “Wat natuurlijk heel belangrijk is heel veel geduld, kennis van het gebied en het onderwerp. En probeer alles uit je apparatuur te halen wat er in zit en niet altijd de spullen als excuus te gebruiken als de foto mislukt is. Jij bent degene die de foto maakt, de camera is het hulpmiddel. Belangrijk daarbij ook: ga geen foto maken van een vliegende vogel als je camera het niet aan kan.” 

De vogelfotogalerij

Stuur uw mooiste vogelfoto in voor een plek in onze vogelfotogalerij! Elke maand kiest Vogelbescherming er één als foto van de maand. Dank u wel!

 

Help met je mooiste vogelfoto

Help ons met mooi beeldmateriaal het enthousiasme voor vogels te vergroten. Wij maken een selectie en we zetten de mooiste foto's online. Uit deze foto's kiezen we elke maand de allermooiste.

Bekijk de galerij en doe mee

Blijf op de hoogte

Lees nieuws en de mooiste artikelen op onze site. En ontvang maandelijks een selectie van de beste artikelen in je mail.

Aanmelden Vogelnieuws