Navigatie overslaan
Nieuwe website Alle berichten

Ontdek de nieuwe website van Vogelbescherming

Geplaatst op 5 september 2016

Het is u niet ontgaan. De website van Vogelbescherming heeft een gedaanteverwisseling doorgemaakt. Onze bedoeling is dat u aantrekkelijke informatie snel weet te vinden. Een aantal belangrijke onderdelen van de nieuwe website introduceren we hier voor u.

Vernieuwde vogelgids

Op onze oude site hebben we gemerkt dat u vaak vogels opzocht in onze online Vogelgids. Daarom hebben we veel tijd en energie gestopt in het verbeteren van deze gids. U vindt in de nieuwe vogelgids meer vogelgeluiden dan voorheen, meer informatie over vogels beschermen en meer gegevens over hoe het ervoor staat met een vogel (dankzij Sovon). Ook bieden we u meer vogeltekeningen, die het herkennen makkelijker moeten maken. Het zijn prachtige portretten van tekenaar Elwin van der Kolk die een monsterklus klaarde de afgelopen maanden!

We wilden zóveel meer bieden, dat we er ook nog even mee bezig zijn. Dit najaar voegen we nog zo'n 90 vogels toe, zodat er ruim 300 soorten in komen te staan.

Interessante blogs en columns

Onder de knop 'actueel' vindt u nieuws, tips (om vogels te herkennen, of om meer vogels naar te tuin te lokken), meer inhoudelijke artikelen én columns en blogs. We trappen af met een blog van de hoofdredacteur van ons veelgeprezen ledenmagazine Vogels: Hans Peeters.

Elk kwartaal neemt hoogleraar Trekvogelecologie Theunis Piersma ons mee in de wereld van de vogeltrek, een zeer tot de verbeelding sprekend natuurfenomeen, waar hij (terecht!) aandacht voor vraagt met feiten die tot de verbeelding spreken, zoals in deze aflevering over kanoet Paula.

Nieuw element is ook de 'tag'. Ziet u onder een artikel een rechthoekig blokje staan met daarin een thema. Klik erop en u krijgt meteen alle andere actuele artikelen over datzelfde onderwerp te zien.

Alles voor uw tuin

Alle Nederlandse tuinen bij elkaar vormen een natuurgebied dat vijf maal groter is dan de Oostvaardersplassen. En u 'beheert' er een klein stukje van. We voeren u graag met informatie over hoe u uw tuin of balkon vogelvriendelijk inricht. Neem gerust een kijkje in dit nieuwe en uitgebreide onderdeel van de website.

Vogel-activiteiten bij u in de buurt en verder weg

Vogels kijken op de beste plekken van Nederland? De gidsen van Vogelbescherming nemen je en tonen de natuurschatten van hun gebied! Of meedoen met een workshop digiscoping van een onze winkel-specialisten? Of de vogelreis van je leven maken én tegelijk het beschermen van vogels steunen? Allemaal activiteiten waarvan we hopen dat ze uw vogelliefde nog meer aanwakkeren. Laat u inspireren en doe mee!

Verbetertip?

We hopen dat u een aangename tijd hebt op onze website. Als dat niet zo is, laat ons uw verbetertip weten! Dat stellen we zeer op prijs. Dat kan gemakkelijk door uw opmerkingen hier in te vullen en te versturen.

Wilt u met een foto bijdragen aan deze site? Dat kan ook! We plaatsen op onze homepage en in de vogelfotogalerij uw mooiste vogelfoto's. Kijk hier bij 'upload uw foto' hoe u kunt insturen!

Alvast hartelijk dank en veel kijk- en klikplezier!