Navigatie overslaan
Kerkuil / Shutterstock Alle berichten

Laat uw stem horen voor de nieuwe Ledenraad!

Geplaatst op 7 mei 2017

De Ledenraad van Vogelbescherming vertegenwoordigt alle leden. Elke voorjaar zijn er verkiezingen. Stemmen kan van 15 april tot 15 mei 2017. Laat uw stem niet verloren gaan!

Elke lente kunnen de leden van Vogelbescherming hun vertegenwoordigers kiezen voor de Ledenraad. Herkiesbare leden kunnen herkozen worden en nieuwe leden gekozen. Bent u lid? Dan kunt u hier stemmen. Met uw stem geeft u de Ledenraad mandaat om u te vertegenwoordigen.

De belangrijkste taken van de Ledenraad zijn het vaststellen van het meerjarenbeleid van de verenging en het controleren van het Bestuur en de Raad van Toezicht.

Om u een betere indruk te geven van wat de Ledenraad behelst vroegen we 3 Ledenraadsleden naar hun motivatie zich op deze manier in te zetten: Karin Baakman, Hans Blom en Jan Hermans. Deze week: Karin Baakman.

Waarom zet jij je in voor de bescherming van vogels? “Het leuke van vogels is dat je jaarrond van ze kan genieten. Je kunt ze ook zelf helpen door bijvoorbeeld je tuin of balkon vogelvriendelijk in te richten. Naast veel andere vogelsoorten hebben we nu zo’n 50 huismussen in de tuin die we het zoveel mogelijk naar de zin proberen te maken. Hun aantal is in de loop der jaren steeds verder toegenomen, dus dit lijkt te lukken. Huismussen kunnen hulp goed gebruiken, de soort staat op de Rode Lijst. Door met vogels bezig te zijn, wordt het ook steeds duidelijker dat veel soorten in de gevarenzone verkeren en dat we alles op alles moeten zetten om hun situatie te verbeteren.”

Wat is jouw mooiste vogelervaring? “In de ochtendschemer zat er een kerkuil op het hek voor ons huis. Een onvergetelijk moment.”

Wat spreekt jou aan in de Ledenraad van Vogelbescherming? “Vogelbescherming is een fantastische organisatie en als Ledenraadslid krijg je een goed inzicht in alle activiteiten die het lot van veel vogelsoorten moeten verbeteren, gelukkig vaak met succes! Het is een waardevolle ervaring om hierbij als lid van de LR actief betrokken te zijn en een inbreng te kunnen leveren.   

Waarom zouden leden volgens jou moeten stemmen voor kandidaten voor de Ledenraad? “De Ledenraad vertegenwoordigt de leden van Vogelbescherming. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk leden van hun stemrecht gebruik maken! En misschien krijgen ze later ook zelf zin om zich als kandidaat-lid aan te melden.”

Laat je stem horen!

Nog geen lid van Vogelbescherming?

Voor 26 euro per jaar bent u dat al en krijgt u 5x per jaar een van de mooiste natuurtijdschriften van Nederland in de bus, boordevol nieuws, leuke columns en achtergronden over vogels kijken en vogels beschermen.

Lid worden