Navigatie overslaan
Karsten Schipperheijn / directeur-bestuurder Vogelbescherming Alle berichten
Karsten Schipperheijn / directeur-bestuurder Vogelbescherming

Karsten Schipperheijn nieuwe directeur-bestuurder Vogelbescherming

Geplaatst op 28 november 2023

Karsten Schipperheijn wordt per 1 maart a.s. de nieuwe directeur-bestuurder van Vogelbescherming Nederland. De Raad van Toezicht heeft hem benoemd als opvolger van Floris Italianer, die deze rol ad interim vervulde.

Karsten werkte de afgelopen 14 jaar als directeur-bestuurder bij het managementbureau P2 aan transitieopgaven voor biodiversiteit, schoon water, eerlijke voeding, duurzame mobiliteit en een gelukkige stad. En hij begeleidde tal van integrale samenwerkingsprojecten tussen rijk, provincies, gemeenten, waterschappen, Ngo’s en bedrijven. Zo leidde hij de totstandkoming van het programma Naar een rijke Waddenzee, waar ook Vogelbescherming bij betrokken was.

Michiel Herkemij, voorzitter Raad van Toezicht: "Met Karsten Schipperheijn hebben we een ervaren, gedreven en verbindende directeur gevonden. We staan voor grote maatschappelijke opgaven zoals de landbouwtransitie, de woningopgave en de gevolgen van klimaatverandering. De urgentie voor vogels en natuurherstel is groot, hier in Nederland en internationaal. Met Vogelbescherming Nederland en mensen die vogels en natuur een warm hart toedragen, zal Karsten de belangen van vogels behartigen om samen te bouwen aan een vogel- en natuurvriendelijk land.”

Karsten Schipperheijn: “Ik heb van dichtbij kunnen zien hoe energiek Vogelbescherming opkomt voor de belangen van vogels en natuur. Innovatief, vasthoudend, activerend en met oog voor de belangen van mensen. En dat is meer nodig dan ooit tevoren. Ik zie het als een voorrecht om dagelijks samen met medewerkers, leden en partners van Vogelbescherming verder te bouwen aan breed bewustzijn over de waarde van biodiversiteit. En aan ruimte voor vogels."

Vogelbescherming internationaal

Veel vogels zijn trekvogels. Om ze goed te kunnen beschermen zijn wereldwijd sterke natuurorganisaties nodig. Vogelbescherming werkt samen met BirdLife Partners langs de trekroute en ondersteunt ze waar nodig.

Ons internationale werk

Blijf op de hoogte

Lees nieuws en de mooiste artikelen op onze site. En ontvang maandelijks een selectie van de beste artikelen in je mail.

Aanmelden Vogelnieuws