Navigatie overslaan
Alle berichten

Elke vogel zijn eigen nest

Geplaatst op 8 april 2015

Ontvang de vogels gastvrij met een nestkast. De herfst is een mooi moment om er een op te hangen. Vogels kunnen die dan al als schuil- en slaapplek gebruiken. In de winter is dat helemaal fijn. En u hebt een grotere kans op bewoning van de nestkast in het voorjaar. 

De beste nestkasten

Er zijn heel veel verschillende nestkasten op de markt. De vogels kijken niet of een nestkastje mooi of lelijk is. Heel belangrijk voor ze is dat de opening de juiste grootte heeft en op de goeie plek zit. En let op; flink veel soorten zullen maar zelden een kast opzoeken. In onze winkel in Zeist krijgt u een deskundig advies over hoe de vogels het beste te ontvangen met een nestkast.

Ophangen

Zorg in ieder geval voor een degelijk kastje, gemaakt van minimaal 18 mm dik hout. Zorg ook dat de nestkast buiten bereik van katten hangt, niet in de felle zon en zodanig dat het niet inregent. Twee meter boven de grond op het Noordoosten dus.

Keuze te over

Kunt u niet naar Zeist komen, kijk dan in onze webshop. Die biedt een keur aan modellen, met de nodige tekst en uitleg. Extra uitleg over ophangen, types en materiaal bieden we ook hier.