Navigatie overslaan
stadsvogeladviseurs van Vogelbescherming

Stadsvogeladviseurs

Stadsvogeladviseurs zijn voor Vogelbescherming de ogen en oren in het stedelijke gebied. Sinds 2009 zetten deze vrijwilligers zich in voor vogels en natuur in de stad.

Wat doen Stadsvogeladviseurs?

De Stadsvogeladviseurs van Vogelbescherming zetten zich in voor de bescherming van vogels in hun directe omgeving, door partijen binnen hun eigen gemeente te informeren en te adviseren over vogels en vogelvriendelijk beleid.

Verder proberen Stadsvogeladviseurs zo veel mogelijk mensen te enthousiasmeren over stadsvogels en hen te stimuleren om rekening met vogels te houden bij bijvoorbeeld de inrichting van hun eigen woon- en werkomgeving. Op die manier dragen Stadsvogeladviseurs bij aan een groene en prettige leefomgeving voor vogels én mensen.

Ook Stadsvogeladviseur worden?

Spreekt de functie van Stadsvogeladviseur u aan? Kijk dan hier voor de functieomschrijving.

Wilt u weten of er een Stadsvogeladviseur in uw gemeente actief is, kijk dan hier of neem contact op met ons Servicecentrum.

Met uw aankoop helpt u de vogels

In onze webshop vindt u een breed assortiment producten voor meer vogels in uw tuin. Als u een product bij ons koopt, helpt u niet alleen de vogels in uw tuin, u helpt Vogelbescherming ook alle vogels in Nederland en daarbuiten beschermen. 

naar de webshop

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de beste artikelen via de gratis digitale nieuwsbrief Vogels Digitaal. De beste tuintips, mooie vogels, nieuws over Vogelbescherming en vogels beschermen.

Aanmelden Vogels digitaal