Stadsvogeladviseurs

Stadsvogeladviseurs zijn voor Vogelbescherming de ogen en oren in het stedelijke gebied. Sinds 2009 zetten deze vrijwilligers zich in voor vogels en natuur in de stad.

Wat doen Stadsvogeladviseurs?

De Stadsvogeladviseurs van Vogelbescherming zetten zich in voor de bescherming van vogels in hun directe omgeving, door partijen binnen hun eigen gemeente te informeren en te adviseren over vogels en vogelvriendelijk beleid.

Verder proberen Stadsvogeladviseurs zo veel mogelijk mensen te enthousiasmeren over stadsvogels en hen te stimuleren om rekening met vogels te houden bij bijvoorbeeld de inrichting van hun eigen woon- en werkomgeving. Op die manier dragen Stadsvogeladviseurs bij aan een groene en prettige leefomgeving voor vogels én mensen.

Ook Stadsvogeladviseur worden?

Spreekt de functie van Stadsvogeladviseur u aan? Kijk dan hier voor de functieomschrijving.

Wilt u weten of er een Stadsvogeladviseur in uw gemeente actief is, kijk dan hier of neem contact op met ons Servicecentrum.

Persoonlijk tuinadvies

Wilt u een vogelvriendelijke tuin en hebt u daar graag wat hulp bij? Een Tuinvogelconsulent van Vogelbescherming biedt dan mogelijk uitkomst. U krijgt op maat een persoonlijk advies over wat er mogelijk is. Vaak meer dan u denkt. 

Meer informatie

Gratis magazine vogels dichterbij

Maak van uw tuin een vogelparadijs. Dit magazine staat boordevol mooie foto’s over vogels kijken en praktische tips over vogels voeren, nestkastjes en vogelvriendelijke tuinen.

Bestel gratis magazine