Navigatie overslaan
Pieter Aaldring / Fred van Diem Toon alles in de buurt
Pieter Aaldring / Fred van Diem Pieter Aaldring / Fred van Diem

Door Pieter Aaldring
Stadsvogeladviseur

Pieter Aaldring

De stad is belangrijk voor vogels. In en om Delft broeden wel 85 soorten, ook zeldzame. Zo leeft er naast de IKEA in Delft een kolonie lepelaars. Goed voorbeeld van een soort die Pieter graag voor zijn stad wil behouden. Met hulp van zijn vele contacten probeert Pieter de leefomgeving voor al die vogels nog verder te verbeteren.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Voor de bescherming van vogels in steden en dorpen werkt Vogelbescherming Nederland samen met vrijwilligers: de Stadvogeladviseurs. Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor vogels in stad en dorp. Zij zijn de ogen, oren en mond van Vogelbescherming op lokaal niveau. Dankzij hen zijn er op vele plekken in Nederland mooie initiatieven gestart voor een vogelvriendelijkere en groene leefomgeving. Samen maken ze gemeenten, ontwikkelaars, woningcorporaties en bewoners bewust van de natuur die iedereen net buiten zijn voordeur kan vinden én hoe je die een handje helpt. Je kunt contact opnemen met een Stadsvogeladviseur voor advies over vogels en vogelvriendelijk beleid in jouw gemeente of buurt.

Ik ben stadsvogeladviseur voor Delft e.o. en daarnaast actief lid van de lokale Vogelwacht Delft e.o.

Werkgebied

Delft en omliggende gemeenten

Pieter Aaldring:

“In plaats van achteraf vragen te stellen of moeilijk te doen, ga ik liever vooraf naar de bouwplaatsen om concreet advies te geven. Die oplossingsgerichtheid wordt gewaardeerd. Bouwers komen er niet meer met alleen een prachtig statement op hun website over groen en sustainable. Ik zeg: boter bij de vis! Daarbij bied ik ze graag mijn expertise aan.” 

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.