Navigatie overslaan
Stadsnatuur - Alkmaar / APSV Toon alles in de buurt
Stadsnatuur - Alkmaar / APSV

Door Fred van Vliet
Stadsvogeladviseur

Fred van Vliet

Ik houd mij bezig met alle vormen van informatievoorziening en bescherming van stadsvogels. In feite ben ik beschikbaar voor alle vogelzaken in en rond Den Helder, maar vooral voor vogels in de stad en dorp. Ik denk hierbij graag in oplossingen. Ook geef ik lezingen over (stads)vogels, en korte cursussen en excursies.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Voor de bescherming van vogels in steden en dorpen werkt Vogelbescherming Nederland samen met vrijwilligers: de Stadvogeladviseurs. Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor vogels in stad en dorp. Zij zijn de ogen, oren en mond van Vogelbescherming op lokaal niveau. Dankzij hen zijn er op vele plekken in Nederland mooie initiatieven gestart voor een vogelvriendelijkere en groene leefomgeving. Samen maken ze gemeenten, ontwikkelaars, woningcorporaties en bewoners bewust van de natuur die iedereen net buiten zijn voordeur kan vinden én hoe je die een handje helpt. Je kunt contact opnemen met een Stadsvogeladviseur voor advies over vogels en vogelvriendelijk beleid in jouw gemeente of buurt.

Werkgebied

Gemeente Den Helder e.o.

Fred van Vliet:

"Door gericht mee te denken kun je vogels én mensen een oplossing bieden. Het leuke aan dit werk is dat het door de vogels wordt gewaardeerd en dat je dit kunt laten zien."

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.