Navigatie overslaan
Toon alles in de buurt

Stadsnatuur - Alkmaar / APSV

Door Fred van Vliet
Stadsvogeladviseur

Fred van Vliet

Ik houd mij bezig met alle vormen van informatievoorziening en bescherming van stadsvogels. In feite ben ik beschikbaar voor alle vogelzaken in en rond Den Helder, maar vooral voor vogels in de stad en dorp. Ik denk hierbij graag in oplossingen. Ook geef ik lezingen over (stads)vogels, en korte cursussen en excursies.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Stadsvogeladviseurs zijn voor Vogelbescherming de ogen en oren in het stedelijke gebied. De Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor de bescherming van stadsvogels in hun directe omgeving, door partijen binnen hun eigen gemeente te informeren en te adviseren over vogels en vogelvriendelijk beleid. Verder proberen Stadsvogeladviseurs zo veel mogelijk mensen te enthousiasmeren over stadsvogels en hen te stimuleren om rekening met vogels te houden bij bijvoorbeeld de inrichting van hun eigen woon- en werkomgeving. Op die manier dragen Stadsvogeladviseurs bij aan een groene en prettige leefomgeving voor vogels én mensen.

Werkgebied

Gemeente Den Helder e.o.

Fred van Vliet:

"Door gericht mee te denken kun je vogels én mensen een oplossing bieden. Het leuke aan dit werk is dat het door de vogels wordt gewaardeerd en dat je dit kunt laten zien."

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.