Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Slechtvalk

Live

Ooievaar

Live

Koolmees

Live

Bosuil

Live

Torenvalk

Live

Scholekster

Live

Visarend

Live

Oehoe

Live

Zeearend

Binnenkort

Gekraagde roodstaart

Rekenles: Hoe lang broeden vogels?

Binnen | 15 a 60 min | Groep 5-6 Vind ik leuk | Bewaar deze les | 1288x

Werkblad – Kinderen leren rekenen aan de hand van vogelnesten: hoe lang broeden vogels, hoe lang tot de eieren uit komen en hoe lang blijven de ouders hun jongen nog voeren? Niet alleen goed voor hun rekenvaardigheden, maar ze leren meteen dat er verschillen zijn tussen de vogels. Ze leren de verschillen te interpreteren en begrip te krijgen voor het gedrag. Tip: Het onderzoeksblad 'Hoe houd je een ei warm?' is ideaal voor onderzoekend leren les.

 

Inhoud: rekenen met nestgegevens van vogels
Kerndoelen: 4 (informatie halen uit informatieve en instructieve teksten, o.a. schema's, tabellen en digitale bronnen), 24 (De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven); 33 (De leerlingen leren meten en leren te rekenen met eenheden en maten); 40 (De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving).
21ste eeuwse vaardigheden: kritisch denken, informatievaardigheden, creatief denken.
Vaardigheden OOL: Verwerken en concluderen (redeneringen formuleren, tabellen aflezen)
Overige vaardigheden: tabellen aflezen, staafgrafieken interpreteren (Tabellen en grafieken - rekenvaardigheden bij OOL)

 

Openen (PDF)

Deel deze lestip

Bekijk meer tips over

Rekenen Alle Beleef de Lente lestips