naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Zwarte stern

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online   *   Jonge STEENUIL gegrepen door bosuil?

Voortplanting van de ooievaar

Binnen | 15 a 60 min | Groep 1-2, Groep 3-4 | Vind ik leuk | Bewaar deze les | 745x

Voorleesverhaal – Kinderen leren over de voorplanting van de ooievaar, van nestvorming tot het opgroeien van de kuikens. Aan de hand van het verhaal gaan ze zelf met woordkaarten aan de slag. Met deze lesbrief kunnen vijf verschillende lessen gegeven worden. Je kunt de lessen in een logische volgorde na elkaar aanbieden of je kunt een of een paar onderdelen uitkiezen.

Interactief voorleesverhaal in dichtvorm

Voorleesverhaal over ooievaars en hun nest. Een taalopdracht waarbij leerlingen ook kennis opdoen over het leven van de ooievaar.

Kerndoelen: de leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving (40). De leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen (41).

 

 

Openen (PDF)

Deel deze lestip

Bekijk meer tips over

Ooievaar Taal & Lezen Alle Beleef de Lente lestips