Samen voor vogels en natuur

Nu dé tijd voor de tapuit

Bij ons is ’t een heel zeldzaam beestje geworden: de tapuit. Maar wie nu in de duinen wandelt, kan er makkelijk tientallen tegenkomen. Het is de tijd van de vogeltrek en tapuiten.

lees meer

Vogeltrek naar climax

Een van de meest spectaculaire natuurfenomenen die we in Nederland kunnen zien, nadert z’n hoogtepunt: de najaarstrek van vogels. Ons land stroomt momenteel vol met miljoenen trekvogels. Met een beetje geluk en op de juiste plek is het een ervaring om nooit te vergeten.

Lees meer

Vogelgids

Schelpenstrandjes voor sterns

Op verschillende plaatsen langs de kust zijn de afgelopen jaren schelpenstrandjes aangelegd. Ze zijn bestand tegen zeer hoog water en de vogels hebben er geen last van recreanten. Deze aanpak blijkt succesvol. Met uw hulp kunnen we op veel meer plaatsen langs onze kust schelpenstrandjes aanleggen.

Help mee en geef voor de dwergstern

Plant een boom!

Wat is er mooier dan een boom planten. Het idee alleen al. En u pleziert er ook de vogels mee. Maar welke? De ene boom is de andere niet. We helpen u een eindje op weg.

Lees meer

Stuur ook een kaartje

Supermarkten van Nederland, ik wil melk van de rijke weide!

Lees meer

Usutu-virus, de “merel-ziekte” bereikt Nederland

Onderzoek aan dode vogels heeft nu definitief uitgewezen dat het Usutu-virus Nederland heeft bereikt. Het virus zorgde in 2012 nog bij onze Duitse buren voor een massale sterfte onder de merels en nu komen er talloze meldingen uit Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

Lees meer

Gratis Swarovski schoonmaakset

Tijdelijk bij Vogelbescherming een GRATIS Swarovski Optik schoonmaakset t.w.v. € 49,00 bij aankoop van de CL Pocket verrekijker. Aanbod geldt tot 1 oktober 2016.

naar onze webshop