Samen voor vogels en natuur

Help mee Europees Landbouwbeleid te veranderen

Europese natuurorganisaties maken zich zorgen over de kaalslag op het platteland door het EU-landbouwbeleid. Niet alleen vogels en natuur delven het onderspit, ook veel boeren komen in de problemen.

Laat uw stem horen!

Lekker dan!

Een van de prominentste aspecten van de soap Beleef de Lente is voedsel. Je kunt urenlang achter elkaar filmpjes kijken van vogels die prooien verscheuren, elders verzameld voedsel uitbraken voor hun kroost en jongen die complete muizen naar binnen schrokken, schrijft Louis van Oort.

lees het blog van Beleef de Lente

Vogelgids

Gezond riet voor de grote karekiet

Het is vijf voor twaalf voor de grote karekiet. Ongeveer 100 broedpaar telt ons land nog maar. We mogen deze unieke moerasvogel niet uit ons land laten verdwijnen! Met uw gift leggen we nieuwe rietoevers aan en herstellen we verruigd riet. Helpt u mee?

geef voor de grote karekiet

Liever bellen dan ballonnen

Ballonnen oplaten met Koningsdag, het lijkt leuk en feestelijk. Maar de lol heeft een keerzijde: veel van die ballonnen komen in de natuur terecht. Slecht voor vogels, slecht voor vissen, slecht voor

Lees verder

Beleef de Lente live

Meeleven met vogels, jezelf verwonderen over hun opmerkelijk gedrag en misschien zelfs een vogelverslaving ontwikkelen. Dat kan vanuit je luie stoel met Beleef de Lente. Elk voorjaar kijkt ongeveer een miljoen mensen naar de vogels die voor de webcams van Vogelbescherming broeden.

Naar de webcams

Snoeien in het broedseizoen, mag dat?

Het broedseizoen is weer in volle gang. Overal zijn vogels druk bezig met het bouwen van nesten, het leggen en uitbroeden van eieren en het verzorgen van hun jongen. Toch wordt op veel plekken nog gesnoeid en gezaagd in bomen en struiken. Is dat niet in strijd met de wet?

Lees meer

Stern 8x32

De Stern 8x32 is de ideale compacte allround verrekijker voor iedereen die meer wil genieten van vogels en natuur. Te verkrijgen in onze winkel en

in onze webshop