Samen voor vogels en natuur

Grutto's JA! Vliegveld NEE!

Een nieuw vliegveld bij Lissabon bedreigt onze grutto’s. Stop dit rampzalige plan. Steun de Portugese vogelbescherming en teken de petitie!

Steun onze actie

Vogels kijken: 9 tips voor beginners

Waar ‘birdnerd’ ooit een scheldwoord was, is het inmiddels een geuzennaam. Vogels kijken is namelijk een ideale hobby en steeds meer mensen komen erachter. Daarom 9 tips voor de beginnende vogelaar.

Lees de tips

Vogelgids

Cursus Tuinvogels in Nederland

In deze online beginnerscursus leert u in tien lessen tuinvogels en hun geluiden herkennen. Van huismus tot kramsvogel en van koolmees tot zanglijster. Met handige tips, filmpjes en ezels­bruggetjes om te leren kijken en te genieten van vogels in uw tuin.

Ja, ik doe mee met de gratis cursus

Beter vogels fotograferen in 4 lessen

Ontwikkel u tot een bekwaam vogelfotograaf, maar zorg ervoor dat plezier altijd voorop staat. In deze eerste les liggen de accenten vooral op apparatuur en compositie.

lees meer

Mijn tuin een vogelparadijs

Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke tuinvogels in de buurt leven. Ontvang dan makkelijke en praktische tuintips voor die vogels.

Doe de Postcode Vogelcheck

Vogelakkers voor velduil en blauwe kiekendief

Vogelbescherming Nederland en Grauwe Kiekendief, Kenniscentrum Akkervogels zijn blij met de realisatie van 150 hectare vogelakkers. Dankzij het Waddenfonds hebben velduil en blauwe kiekendief én tal van andere akkervogels rondom de Wadden extra foerageergebieden gekregen om aan voedsel te komen.

lees meer

Pindasilo Hios rood

De pindasilo Hios is ideaal als wandvoederhuis om pinda’s in aan te bieden. Door het fijnmazige gaas kunnen vogels gemakkelijk van de pinda’s eten. En het vullen van de silo is heel eenvoudig. Verkrijgbaar in diverse kleuren.

Bestel nu!