Samen voor vogels en natuur

Nieuw actieplan voor Europese natuur

De Europese Commissie heeft vandaag unaniem besloten om de uitvoering van de Europese regels voor natuurbescherming te verbeteren. Goed nieuws!

lees meer

De gezelligste vogel van Nederland

Geen vogel zo gezellig als de huismus. Altijd samen met een boel andere stellen bij elkaar en altijd op dezelfde plek! Je kunt 5 dingen doen om jouw tuin een thuis te maken voor huismussen. Doen!

Lees meer

Vogelgids

Geef elke vogel een boom

Trekvogels zoals de wielewaal en gekraagde roodstaart hebben onze hulp nodig. Deze lichtgewichten maken ieder jaar een ongelooflijke reis. Door weer en wind vliegen ze naar het zuiden. In acacia’s en zeepbesbomen in de Sahel vinden ze rust en voedsel.

Help mee en doneer voor vogelbomen

Nestkasten plaatsen en schoonmaken

Het najaar is de beste tijd van het jaar om eens werk te maken van de nestkasten in uw tuin. Of het nu gaat om nieuwe nestkasten of het schoonmaken van al gebruikte nestkasten.

Lees meer

Tel mee als actielid

en ontvang een speciaal vogeltelpakket. U bent dan
optimaal voorbereid op de Nationale Tuinvogeltelling.

Lees meer

Natuur- en recreatieorganisaties in beroep tegen windmolenplan in het IJsselmeer

Het IJsselmeer is van internationaal belang als natuurgebied. Het windpark vormt een bedreiging voor een van de meest open landschappen van Nederland en levert de natuur in het IJsselmeer en de Waddenzee grote schade op.

lees meer

Tuinvogeltelling aanbieding

De Stern 8x32 is de ideale compacte allround verrekijker voor iedereen die meer wil genieten van vogels en natuur. Tijdelijk van € 165 voor € 129. Te verkrijgen in onze winkel en

in onze webshop