Samen voor vogels en natuur

Help de gieren

Als gieren van kadavers eten die met Diclofenac zijn behandeld, zijn ze ten dode opgeschreven. Vogelbescherming strijdt samen met BirdLife voor een verbod op deze medicijnen voor de veeteelt.

Help ook mee!

6 mythes over vogeltuinen

Heel wat mythes doen de ronde over ‘vogelvriendelijke tuinen’. Die tuin zou bijvoorbeeld wild moeten zijn, met alleen maar inheemse planten erin. Deze en vijf andere mythes worden hier ontkracht.

lees verder

Vogelgids

Kom vogels kijken op de Wadden

Een verrekijker lenen, de Wadvogels app downloaden of op stap met een vogelkaart van jouw favoriete Waddeneiland. Het kan allemaal gratis op onze website Beleefdewaddennatuur!

naar de website

Welkom steppekiekendief

Geweldig nieuws uit Groningen. Weer een nieuwe broedvogelsoort in Nederland erbij : de steppekiekendief, een Europese zeldzaamheid!

lees meer

Gratis magazine
Vogels dichterbij

Houdt u ook van vogels en natuur? Bestel dan Vogels dichterbij van Vogelbescherming. Vol met tips over vogels kijken en hoe u van uw tuin een vogelparadijs maakt.

Bestel gratis magazine

200.000 dode winterganzen in Friesland is onacceptabel

De provincie Friesland wil 200.000 winterganzen doden om zo te kunnen bezuinigen op schadevergoeding voor boeren. Om dat te kunnen realiseren wil de provincie ook de zogeheten winterrust voor ganzen afschaffen. Vogelbescherming vindt dat onacceptabel en bezint zich op stappen.

verder lezen

Extra genieten van het zomerse weer?

Uw (zonne-)bril is veilig opgeborgen in deze luxe brillenkoker. Met illustraties van Elwin van der Kolk, inclusief bijpassend microvezel brillendoekje.
€ 9,90 Ledenprijs € 8,91.

lees meer