Navigatie overslaan
Huismus / AGAMI Wil Leurs

Online les Huismus

In deze speciale online les maak je kennis met de huismus. Je leert over herkenning, broedgedrag, leefwijze en leefgebied en over wat hij graag eet. Niet alleen dat, maar je krijgt ook tips om van jouw tuin of balkon een paradijsje te maken voor de huismus.

Huismus / Shutterstock

Wat kun je verwachten?

In deze les speciaal gemaakt voor het Jaar van de Huismus leer je alles over deze gewone en toch zo bijzondere tuinvogel. Voor een eenmalig bedrag van €2,50 kun je dit verwachten:

  • Een eigen online leeromgeving
  • Uitgebreid beeld-, geluid- en videomateriaal
  • Een les van ca. 30 minuten
  • Interactieve quizvragen

Koop deze les

Jaar van de Huismus

2024 is het Jaar van de Huismus. Sovon en Vogelbescherming kiezen elk jaar een vogelsoort uit die wel wat extra aandacht kan gebruiken. De huismus is één van de meest geliefde en meest talrijke vogels van ons land. Omdat ze altijd met z’n allen zijn, lijkt het alsof er nog steeds veel huismussen zijn. Toch zijn hun aantallen in de laatste decennia van de vorige eeuw meer dan gehalveerd. Wij willen weer meer mussen in de Nederlandse tuinen.

In het Jaar van de Huismus kan iedereen meedoen om de kennis over deze gezellige soort te vergroten. Hoe meer we weten, hoe beter we de huismus kunnen beschermen. Onderzoek vormt een belangrijk onderdeel van het Jaar van de Huismus.