Navigatie overslaan
Peter Jonker / Fred van Diem Toon alles in de buurt
Peter Jonker / Fred van Diem Peter Jonker / Fred van Diem

Door Peter Jonker
Tuinvogelconsulent

Peter Jonker

Het plezier om in m’n eigen tuin naar vogels te kijken, gewoon met een bakkie koffie vanuit de huiskamer of heerlijk vanaf m’n ‘buiten-bed-bank’ vind ik van onschatbare waarde. De wisseling van seizoenen, ieder met z’n eigen ‘bezoekers’: in februari al het zingen van de heggemus en zanglijster, koolmezen in de nestkast, een goudvink die de knoppen van de kerspruim ‘afknaagt’, mereljongen op het gras in de zomer, het ‘gegak’ van overtrekkende ganzen in het najaar en in de winter zelfs de grote bonte specht en kepen op de voedertafel.

Wat doet een Tuinvogelconsulent?

Tuinvogelconsulenten geven persoonlijk advies op maat over vogelvriendelijke tuin-, balkon- en schoolpleininrichting. De Tuinvogelconsulenten komen bij je langs om de mogelijkheden te bespreken voor een vogel- en natuurvriendelijke tuin. En schrijven op basis daarvan een advies op maat met praktische tips afgestemd op wensen en mogelijkheden. De kosten voor het opstellen van het rapport bedragen 30 euro voor particulieren (leden Vogelbescherming) en 47,50 euro voor niet-leden van Vogelbescherming en scholen.

Peter Jonker (1960), al van kinds af aan gefascineerd door de natuur en een liefde voor vogels in het bijzonder. Bosbouwschool doorlopen en gediplomeerd IVN-natuurgids. Tegenwoordig neem ik, als mindfulnesstrainer & coach, mensen mee de natuur in met Stiltewandelingen en (wandel)coaching. Fotografie: Fred van Diem

Werkgebied

Lage Vuursche, Baarn & Soest

Peter Jonker:

“Er is altijd wat te beleven, als je je oren en ogen opent.”

Aanvraag tuinadvies

Uw gegevens
Titel

Ben je lid? Dan ontvang je korting!

Kosten voor een tuinadvies zijn € 30,- voor leden en 47,50 voor niet leden.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.