Navigatie overslaan
Noordse stern / Shutterstock

Voor de pers

Graag helpen we je verder, bezoek onze persroom met meer informatie.  

Contact met de persvoorlichter?

Persverzoeken voor een van onze experts of andere vragen? Of op zoek naar persfoto's of logo's? Neem dan contact met ons op via:
E: pers@vogelbescherming.nl.
T: 06-310 71 993

Ben je geen journalist? Dan helpt ons Vogelinformatieteam je graag verder.

Onze experts

Onze deskundige vogelbeschermers delen graag hun kennis op het gebied van vogels en hun leefomgeving.

Persberichten ontvangen?

Wij versturen regelmatig persberichten. Over soortbescherming, natuurherstel en vele andere initiatieven. Ons nieuws als eerste ontvangen? Meld je dan aan voor onze persmailing. Geef daarbij direct aan vanuit welk medium je deze aanvraag doet soort nieuws waar je geïnteresseerd in bent. Dan houden wij daar rekening mee in onze verzending.

Kijk hier voor al onze persberichten 

Onze standpunten

Ten aanzien van onderwerpen waarbij vogels direct zijn betrokken en waarover veel maatschappelijke discussie is neemt Vogelbescherming Nederland speciale en afgewogen standpunten in. Bekijk de standpunten.

Kluut / Hans Peeters

Over Vogelbescherming

Vogelbescherming Nederland is onderdeel van BirdLife International en wil een wereld creeren met een rijke verscheidenheid aan vogels en natuur, waar mensen van genieten en zich voor inzetten. De organisatie werd in 1899 opgericht en is daarmee de oudste Nederlandse natuurbeschermingsorganisatie. Het is een onafhankelijke particuliere organisatie. Inkomsten zijn afkomstig van leden, donateurs, bedrijven, particuliere organisaties en projectbijdragen van fondsen en overheden. Vogelbescherming is een vereniging met 155.000 leden, meer dan 600 vrijwilligers en zo’n 104 medewerkers (76 fte). We werken samen met 400 lokale en regionale groepen die zich actief inzetten voor vogels en natuur.

Vogelbescherming in het kort