Navigatie overslaan
Ketelmeer-Flevopolder / Agami Toon alles in de buurt
Ketelmeer-Flevopolder / Agami Yvonne Rabe

Door Yvonne Rabe
WetlandWacht

Yvonne Rabe

De Noordelijke randmeren, Vossemeer, Ketelmeer en Zwarte Meer, zijn bijzondere en belangrijke natuurgebieden. Ik zie ze als pareltjes van een internationale ketting, die onder meer vogels leefruimte en bescherming bieden. Het is een hele uitdaging om ervoor te zorgen dat flora en fauna zo goed mogelijk tot hun recht komen in deze ook door mensen op vele manieren benutte gebieden (recreatie, vaarwegen).

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. Je kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Vosse- en Ketelmeer en Zwarte Meer

Kaart Zwarte meer. Ketelmeer en Vossemeer

Yvonne Rabe:

"Vogels zien, in alle jaargetijden en omstandigheden, maakt mijn bestaan rijker en completer. Als WetlandWacht kan ik lokaal de kennis en expertise van Vogelbescherming en het netwerk inzetten en zo als resultaat bereiken dat 'mijn' wetlands zo optimaal mogelijk worden voor hun bewoners."

Heb je een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan je vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.