Navigatie overslaan
Uiterwaarden / Hans Peeters Toon alles in de buurt
Uiterwaarden / Hans Peeters Willibrord Schuurman

Door Willibrord Schuurman
WetlandWacht

Willibrord Schuurman

Ik ben opgegroeid in het rivierengebied nabij IJsselstein en woon nu vlakbij de IJssel in het dorpje Olst. Hier kijk ik regelmatig naar de vogels die voorbijkomen. Daar waar de oorsprong van de rivieren ligt, begeleid ik in de zomermaanden wandelreizen in de bergen. Hier beginnen de stroompjes water die uiteindelijk samenvloeien tot de rivieren in de lage landen. Als WetlandWacht wil ik daarom graag de ontwikkelingen in het uiterwaardengebied in de gaten houden zodat de vogels maximaal kunnen profiteren van dit mooie landschap!

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. Je kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Van Wijhe tot Zutphen

Kaart Uiterwaarden IJssel - Deventer Ketelmeer

Willibrord Schuurman:

Als reisleider, vogelaar en hardloper kijk ik altijd naar wat er rondvliegt en vind ik elke vogel geweldig in zijn kleuren, bewegingen en gedragingen!

Heb je een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan je vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.