Navigatie overslaan
Fochteloerveen / Herman Feenstra Toon alles in de buurt
Fochteloerveen / Herman Feenstra Wilko Kootstra

Door Wilko Kootstra
WetlandWacht

Wilko Kootstra

In en rondom het Fochteloërveen staat veel te gebeuren. De recreatieve druk neemt merkbaar toe. Ik wil me inzetten om de druk op foerageer- en rustgebieden voor ganzen, zwanen en natuurlijk de kraanvogels te verminderen. Ik ben van mening dat zowel de natuurorganisaties als provincies en gemeenten meer kunnen en moeten gaan doen om de rust en ruimte voor alle kenmerkende vogels in dit gebied te waarborgen.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. Je kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Fochteloërveen

Kaart Fochteloerveen

Wilko Kootstra:

Als je vogels leert begrijpen, weet je wat ze nodig hebben. Helaas hebben ze zelf geen stem. Ik voel mij daarom geroepen om voor de vogels op te komen.

Heb je een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan je vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.