Navigatie overslaan
Westerschelde / Agami - Jacques van der Neut Toon alles in de buurt
Westerschelde / Agami - Jacques van der Neut

Door Marian Sponselee
WetlandWacht

Marian Sponselee

Als vogelteller en medewerker aan verschillende onderzoeken in Oost Zeeuws-Vlaanderen en uiteraard ook langs de Westerschelde lijkt het me fijn om ook als WetlandWacht mijn steentje te kunnen bijdragen aan het welzijn van de vogels.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. Je kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Westerschelde vanaf Paal tot Terneuzen

Marian Sponselee:

Hoe mooi is het om door het monitoren de vogels langs de Westerschelde de veranderingen in beeld te krijgen. In alle seizoenen een prachtige hobby die nu als WetlandWacht ook nog nuttig is voor de natuur.

Heb je een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan je vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.