Navigatie overslaan
Nieuwkoop / Paul van Hoek Toon alles in de buurt
Nieuwkoop / Paul van Hoek Paul van Hoek

Door Paul van Hoek
WetlandWacht

Paul van Hoek

Ik vind het erg belangrijk, dat wij vogels in bescherming nemen tegen de niets ontziende invloed van de mens op onze leefomgeving. Bovendien vormen vogels een onmisbare schakel in het totale ecosysteem.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. Je kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Nieuwkoopse Plassen

Kaart Nieuwkoopse Plassen - De Haeck

Paul van Hoek:

"Vogels zijn voor mij een belangrijke inspiratiebron. Ik denk, dat het nog één van de weinige bindingen zijn, die wij met puur natuur kunnen hebben. Welke vogels ik op een dag ook gezien heb, ik kom altijd met een voldaan gevoel thuis na weer een dagje vogelen."

Heb je een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan je vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.