Navigatie overslaan
Steile bank / Marten Wesselius Toon alles in de buurt
Steile bank / Marten Wesselius Marten Wesselius

Door Marten Wesselius
WetlandWacht

Marten Wesselius

Als WetlandWacht ben ik alert op ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de waarde van het gebied vooral voor vogels. Daarvoor volg ik de ontwikkelingen in de pers, maar ook in het veld. Indien dit aanleiding geeft tot actie, positief of negatief, onderneem ik waar mogelijk actie. Voor informatie over het gebied of excursies mag je contact opnemen.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. Je kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Friese IJsselmeerkust vanaf Lemmer tot Oudemirdum, o.a. Steile Bank

Kaart IJsselmeer - Lemmer

Marten Wesselius:

"Vogelen is gedurende alle seizoenen een interessante vrijetijds besteding. Altijd spannend wat je tegen kunt komen en als vrijwilliger lever je ook nog een bijdrage aan de instandhouding van leefgebieden voor vogels."

Heb je een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan je vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.