Navigatie overslaan
Wulpen IJsseluiterwaarden / Jan Schets Toon alles in de buurt
Wulpen IJsseluiterwaarden / Jan Schets Jan Schets

Door Jan Schets
WetlandWacht

Jan Schets

De uiterwaarden langs de IJssel zijn onderdeel van het Natura 2000 - gebied de Rijntakken en vormen een uniek stuk natuurgebied. De IJssel splitst zich af van de Neder-Rijn in mijn woonplaats Westervoort. Als hobby-fotograaf ben ik vaak te vinden langs de uiterwaarden van de IJssel. Nu ik meer tijd heb ga ik mij als WetlandWacht inzetten om ontwikkelingen in dit mooie gebied te monitoren om bij te dragen aan het behoud en de verbetering van de vogelstand. Ik zet mij graag in voor dit gebied als vrijwilliger van Vogelbescherming.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. Je kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

IJsseluiterwaarden (Westervoort - Lathum)

Jan Schets:

De belangstelling voor vogels is mij met de paplepel ingegeven. Samen met mijn vader als kleine jongen Wielewalen spotten in het Amsterdamse Bos. De liefde voor vogels heeft mij nooit losgelaten.

Heb je een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan je vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.