Navigatie overslaan
Duinen Ameland / Agami Toon alles in de buurt
Duinen Ameland / Agami

Door Jan F. de Jong
WetlandWacht

Jan F. de Jong

Ik houd mij bezig met vrijwilligerswerk voor verschillende organisaties, zoals Sovon Vogelonderzoek, NIOZ, Vogeltrekstation, Vogelbescherming Nederland, Vogelwerkgroep Ameland en Natuurwerkgroep Ameland. Ik doe mee aan kleurringprojecten voor scholekster, grutto en rosse grutto. Daarnaast is aflezen van kleurringen een van mijn grote passies.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. Je kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Ameland

Kaart Duinen Ameland

Jan F. de Jong:

"Mijn grote passie is steltlopers, bijzonder vind ik vooral de grote afstanden die ze kunnen afleggen en hun plaatstrouw."

Heb je een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan je vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.