Navigatie overslaan
Oostvaardersplassen / Shutterstock Toon alles in de buurt
Oostvaardersplassen / Shutterstock Harrie Schreuder

Door Harrie Schreuder
WetlandWacht

Harrie Schreuder

Ik ben als kind opgegroeid in de natuur, het is mijn passie. Ik vecht voor behoud van de natuur, zeker voor de volgende generaties, zodat zij ook kunnen blijven genieten van al dat moois in de natuur. De Oostvaardersplassen is een bijzonder vogelgebied waar ik mij graag voor in wil zetten.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. Je kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Oostvaardersplassen

Kaart Oostvaardersplassen

Harrie Schreuder:

Vogels zijn mooie natuurverschijnselen. Ik geniet van de rijkdom in vorm en kleur en fraaie zang, ik word daar zo vrolijk van. De Oostvaardersplassen is een schitterend gebied voor veel soorten vogels. Ik beleef het als een stuk oergebied in mijn directe woonomgeving dat heel goed beschermd moet worden.

Heb je een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan je vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.