Navigatie overslaan
Eugene Driessen Toon alles in de buurt
Eugene Driessen Eugene Driessen

Door Eugene Driessen
WetlandWacht

Eugene Driessen

Het Natura 2000-gebied De Gelderse Poort omvat onder andere De Rijntakken gezien vanaf Spijk t/m het Gemaal Kandia bij Groessen, Duiven. Het gebied kenmerkt zich door oude Rijnstrangen. In samenwerking met instanties werk ik ernaartoe de natuurwaarden van het gebied in stand te houden en te verbeteren. Ik sta open voor alle vragen, opmerkingen en positieve en negatieve waarnemingen.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. U kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

De Rijntakken onderdeel Natura 2000 Gelderse Poort

Kaart Gelderse Poort - Oude Rijnstrangen

Eugene Driessen:

"Vogels zien en horen is altijd weer een verrassing. Ze zijn mijn maatjes als ik in de natuur vertoef. Als vrijwilliger voor Vogelbescherming werken we samen ernaartoe om iedereen hiervan blijvend te laten genieten."

Heeft u een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan uw vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.